Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kvitová světové jedničce podlehla po dvou hodinách

Montreal - Česká tenistka Petra Kvitová vypadla ve druhém kole montrealského turnaje se světovou jedničkou Anou Ivanovičovou. Srbské hráčce ale odolávala téměř dvě hodiny. Vítězka turnaje z roku 2006 nakonec osmnáctiletou Češku ve středu porazila 6:3, 4:6, 6:3 a udržela si šanci na obhájení vrcholu žebříčku.

Petra Kvitová
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Dvacetiletá Ivanovičová se představila na okruhu WTA poprvé od porážky ve 3. kole Wimbledonu a na jejím výkonu byla nerozehranost znát. Kvitové poslala celkem devět míčků dvojchybami a pětkrát ztratila servis.

Na nateklý palec na pravé ruce, který si zranila před deseti dny na tréninku, přitom nijak neupozorňovala. "Do toho zápasu jsem nastoupila, což znamená, že jsem se cítila na sto procent připravená. Samozřejmě chvíli trvá, než člověk najde svůj rytmus, ale mám to za sebou," řekla Ivanovičová k prvnímu vzájemnému duelu s mladou Kvitovou.

"Nebyl to nejlepší zápas, jaký jsem kdy hrála. Bylo to těžké. Ale
musíte prostě vyhrát, i když se vám úplně nedaří," dodala vítězka letošního Roland Garros.

Ivanovičová bojuje na montrealském Rogers Cupu o pozici světové jedničky, kterou si udrží, pokud dopadne lépe než krajanka Jelena Jankovičová a Maria Šarapovová. S Ruskou už si nicméně dělat starosti nemusí, neboť po vyhraném zápase s Martou Domachowskou oznámila, že kvůli zranění ramene na turnaji končí.

Jankovičová oproti tomu vyřadila domácí Aleksandru Wozniakovou po setech 6:0, 6:4. Obě Srbky se zároveň díky středečním výhrám kvalifikovaly na listopadový Turnaj mistryň v Dauhá.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články