Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Veselý má stovku nadosah, Kvitová se propadla na osmé místo

Praha – Poražený finalista French Open David Ferrer předstihl v žebříčku svého přemožitele Rafaela Nadala. Tomáš Berdych i po vyřazení v prvním kole pařížského turnaje s domácím Gaëlem Monfilsem udržel šesté místo. Za něj se dostal díky postupu do semifinále Francouz Jo-Wilfried Tsonga, před nímž má český tenista náskok 360 bodů. Na dosah první stovky se přiblížil Jiří Veselý.

Jiří Veselý na French Open
zdroj: Gettyimages Editorial

Devatenáctiletý český talent si na French Open zahrál poprvé v hlavní grandslamové soutěži a minulý týden se probojoval do finále challengeru v Prostějově. Na 106. místě je nejvýše v kariéře. Jeho přemožitel Radek Štěpánek, který pokračuje v návratu po operaci krční páteře, si polepšil o šest míst na 46. příčku.

Nadal navzdory rekordnímu osmému triumfu na French Open klesl ve světovém žebříčku na páté místo. Obhájce titulu předstihl krajan David Ferrer, který s Nadalem prohrál v nedělním finále. Ferrer, který loni v Paříži vypadl v semifinále, vylepšil své postavení díky první účasti v grandslamovém finále v kariéře. V čele žebříčku ATP zůstává s velkým náskokem Srb Novak Djokovič, jenž podlehl Nadalovi v semifinále. Druhý je stále Brit Andy Murray, který kvůli potížím se zády na Roland Garros nehrál.

Kvitovou přeskočila Kerberová

Petra Kvitová, která vypadla v Paříži ve třetím kole a neobhájila semifinálovou účast, klesla o jedno místo a je osmá. Po třech týdnech se před ni vrátila Němka Angelique Kerberová.

Za suverénní vítězku Roland Garros Američanku Serenu Williamsovou se v žebříčku WTA posunula Běloruska Viktoria Azarenková, která si na French Open poprvé zahrála semifinále. Přeskočila Rusku Marii Šarapovovou, která ve finále podlehla Williamsové a nenavázala na loňský titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články