Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rosol se po prvním titulu posunul v žebříčku na 35. místo

Londýn - Tenista Lukáš Rosol se po premiérovém vítězství na turnaji ATP v Bukurešti dostal na 35. místo ve světovém žebříčku a je poprvé českou dvojkou za Tomášem Berdychem, který zůstal na šesté příčce. Sedmadvacetiletý daviscupový reprezentant Rosol porazil v nedělním finále Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze 6:3 a 6:2.

Rosol se v žebříčku posunul o třináct míst a výrazně vylepšil životní maximum. Naopak Radek Štěpánek, kterému se po návratu po operaci krční páteře, nedaří, klesl o tři příčky na 48. pozici. Berdych má stejně jako minulý týden náskok na sedmého Juana Martína del Potra z Argentiny jen deset bodů.

V čele mužského žebříčku se nic nezměnilo. Vede Srb Novak Djokovič, který minulý týden nehrál, stejně jako druhý Švýcar Roger Federer (8670) a třetí Brit Andy Murray (8570), který ale neobhájil body a ztratil.

Mezi ženami zůstala první Serena Williamsová z USA následována Ruskou Marií Šarapovovou, která obhájila vítězství ve Stuttgartu. Petra Kvitová, která nezopakovala semifinálovou účast na turnaji ve Stuttgartu, zůstala osmá. Klára Zakopalová je stále dvacátá a Lucie Šafářová pětadvacátá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články