Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šarapovová obhájila ve Stuttgartu titul

Stuttgart - Ruská tenistka Maria Šarapovová obhájila loňský titul ve Stuttgartu. Turnajová jednička ve finále mezi dvěma nejvýše nasazenými hráčkami porazila 6:4, 6:3 Číňanku Li Na, jež ve čtvrtfinále vyřadila Petru Kvitovou. Šarapovová zase ve druhém kole až po třísetovém boji zdolala Lucii Šafářovou. Vedlo se i bývalé vítězce Roland Garros Francesce Schiavoneové, která vyhrála bez ztráty setu antukový turnaj v Marrákeši a dočkala se po roce šestého titulu v kariéře. Šestá nasazená italská tenistka, šampionka pařížského grandslamu z roku 2010, ve finále porazila Španělku Lourdes Domínguezovou 6:1 a 6:3.

Maria Šarapovová
zdroj: Getty Images autor: Stephen Dunn

Za svůj 29. triumf v kariéře a druhý v sezoně získala bývalá světová jednička vedle bodů a prize money také sportovní kabriolet Porsche 911 Carrera od titulárního sponzora turnaje. Kdyby vyhrála Li Na, nastala by zřejmě trochu rozpačitá situace, neboť jejím partnerem je automobilka Mercedes, tedy přímý konkurent sponzora stuttgartského turnaje.

Vítězstvím Šarapovová oplatila Li Na semifinálovou porážku z letošního Australian Open. Číňanka zápas zakončila dvojchybou. "Jsem strašně šťastná. Chtěla jsem tu vyhrát, abych získala sebevědomí před Roland Garros. Loni jsem si odsud odvezla titul a pak zvítězila i v Paříži," připomněla čtyřnásobná grandslamová vítězka Šarapovová.

Zkušená Schiavoneová naposledy získala trofej na okruhu WTA loni v květnu ve Štrasburku, od té doby nedošla dále než do čtvrtfinále. V Maroku ale našla bývalou formu a v souboji dvou dvaatřicetiletých hráček pětkrát prolomila soupeřčin servis. Svůj neudržela jen ve čtvrtém gamu druhé sady, od stavu 1:3 však už získávala hry jen ona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články