Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Berdych může poslat Česko do finále Davis Cupu, soupeřem mu nebude Del Potro

Buenos Aires - Čeští tenisté si mohou zajistit postup do finále Davisova poháru a rozhodující třetí bod může přidat hned v úvodní dvouhře v Buenos Aires Tomáš Berdych. Jeho soupeřem nebude obávaný osmý hráč světa Juan Martín Del Potro, ale Carlos Berlocq. Argentinská jednička totiž v sobotu odstoupila kvůli zraněnému zápěstí. V závěrečné dvouhře by měl Radek Štěpánek nastoupit proti Juanu Mónakovi. Přímý přenos začíná v 15:40 a můžete jej sledovat na programu ČT4 či na našem webu.

Češi vedou po dvou dnech 2:1. Štěpánek nejprve v pátek prohrál s Del Potrem, poté však Berdych otočil zápas s Mónakem a vyrovnal. V sobotu přidala česká dvojice druhý bod ve čtyřhře po výhře nad Berlocqem a Eduardem Schwankem.

Proti Berlocqovi Berdych zatím vždy vyhrál

"Rozhodující bude, kdo nakonec nastoupí. Nezabýváme se tím, rozhodující je získat třetí bod a jedno proti komu," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil. Jeho protějšek Jaite může nominaci změnit nejpozději hodinu před zápasem. Carlosi Berlocqovi patří v žebříčku ATP 54. místo.

S Berlocqem se Berdych střetl dvakrát a oba zápasy vyhrál. Letos uspěl na antuce při Světovém poháru v Düsseldorfu, kde zvítězil 2:1 na sety. Pokud Berdych vyhraje, posune české tenisty do finále, které se uskuteční v polovině listopadu. Berdych by tak napodobil Ivana Lendla, který v roce 1980 zařídil v semifinále v Argentině rovněž tři body a tenisté pak soutěž vyhráli. 

Je nám líto, video expirovalo.
Žaneta Peřinová o semifinále DC
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články