Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Berdych nestačil v semifinále na Djokoviče

Monte Carlo - Český tenista Tomáš Berdych si v Monte Carlu o titul nezahraje. V semifinále prohrál se světovou jedničkou Novakem Djokovičem 6:4, 3:6 a 2:6. Srbský hráč se ve finále utká se Španělem Rafaelem Nadalem, který může po vítězství nad Francouzem Gillesem Simonem z Francie 6:3 a 6:4 triumfovat na turnaji poosmé za sebou.

Berdych v úvodu prohrával 2:4, dokázal ale vyrovnat a brejkem za stavu 4:4 vykročil za ziskem prvního setu. Djokovič však v následující sadě srovnal, hned v úvodu rozhodujícího dějství sebral české jedničce podání a dovedl zápas k vítězství.

Tomáš Berdych:

"Bylo to těžké, vítr se pořád točil, takže jsme nevěděli, odkud přijde. Moji hru to trochu zabilo, protože rád hraju agresivně."

Šestadvacetiletý Berdych na okruhu ATP prohrál s Djokovičem devátý zápas z deseti a přišel o možnost zahrát si potřetí v kariéře ve finále turnaje série Masters. Se světovými jedničkami má český hráč bilanci třináct porážek a dvě výhry - obě zaznamenal proti Švýcaru Rogeru Federerovi.

Djokovič postupem do finále v Monte Carlu navázal na výsledek z roku 2009, tehdy však nestačil na Nadala. Čtyřiadvacetiletého Srba v neděli čeká 45. finále na okruhu, celkem v nich triumfoval třicetkrát.

Nadal v Monte Carlu vládne nepřetržitě od roku 2005. Druhý hráč světa si po výhře nad Simonem vylepšil bilanci na turnaji na 41 vítězných zápasů za sebou a zahraje si o 20. titul série Masters.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články