Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ferrer vyhrál potřetí turnaj v Acapulku, Erraniová má double

Acapulco - Španělský tenista David Ferrer vyhrál potřetí za sebou turnaj v Acapulcu a letos získal už třetí titul. Šestý hráč světového žebříčku nedopustil ve finále s krajanem Fernandem Verdaskem žádnou bitvu a vyhrál jasně 6:1, 6:2. Ženám na společné akci kralovala Italka Sara Erraniová, jež získala tituly ve dvouhře i ve čtyřhře. Napodobila tak Ivetu Benešovou, která dokázala naposledy na okruhu WTA získat double. České tenistce se to povedlo v květnu 2010 v marockém Fezu.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Ferrer se mohl ve finále opřít o skvělý servis a na mexické antuce vyhrál už patnáct zápasů v řadě. Letošní bilanci si vylepšil na 18 vítězství a jedinou prohru, kterou utržil ve čtvrtfinále Australian Open od srbské jedničky Novaka Djokoviče, a vybojoval už třetí trofej po podnicích v Aucklandu a Buenos Aires.

Italské finále v soutěži žen bylo dlouho vyrovnané. Erraniová prohrála s Flavií Pennettaovou první set 5:7, pak ale vybojovala tie-break a ve třetí sadě zlomené soupeřce nadělila "kanára". Turnajovou vítězkou se stala potřetí v kariéře. Deblovou trofej si pak Erraniová zajistila společně s Robertou Vinciovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články