Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Federer prohrál s Isnerem a Švýcaři jsou bez bodu

Praha – Tenisté Švýcarska jsou i přes start Rogera Federera bez bodu po prvním dnu daviscupového utkání proti Spojeným státům americkým. Bývalý první hráč světového žebříčku prohrál v domácí hale ve Fribourgu s Johnem Isnerem 1:3 na sety, a protože před ním ztratil Stanislas Wawrinka dobře rozehraný duel s Mardym Fishem, může být už v sobotu po zápase.

Roger Federer
zdroj: AP

Federer prohrál v Davis Cupu poprvé po osmi letech. Na domácí antuce, která měla eliminovat tvrdé Isnerovo podání, mu nepomohlo vítězství v prvním setu ani sedmitisícové publikum v zádech. V klíčovém třetím setu nevyužil v šestém a osmém gamu brejkboly a tie-break pak ztratil.

Ve čtvrté sadě se Isner za stavu 2:2 dostal třemi skvělými servisy ze stavu 0:40 a pak už čtyřmi gamy za sebou dospěl k premiérovému vítězství nad Federerem. Světová trojka se s Wawrinkou pokusí oživit naději Švýcarska v deblu, ve kterém spolu v roce 2008 vyhráli olympijské hry. Soupeřem jim budou Mike Bryan a mladík Ryan Harrison.

Jediný bod zbývá získat k postupu do čtvrtfinále soutěže i Argentině, Rakousku, obhájcům titulu ze Španělska a Srbům, kteří jsou pro další kolo potenciálními soupeři českého týmu. Pouze v Japonsku mají k postupu stejně daleko domácí i chorvatští tenisté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články