Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České tenistky pokřtily v Německu kurt, dorazila už i Kvitová

Stuttgart – První trénink mají za sebou české tenistky před víkendovým duelem Fed Cupu s Německem ve Stuttgartu. Kurt Porsche arény si dokonce vyzkoušely dříve než domácí hráčky a jako první si zvykaly na povrch. V dějišti už je český tým kompletní, hodinu po poledni dorazila i jednička Petra Kvitová.

Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová
zdroj: Getty Images

"Kurt jsme pokřtily, to je čest," řekla Barbora Záhlavová-Strýcová na Facebooku českého týmu. "Trénink byl skvělý, aréna je taky výborná," dodala po hodinovém tréninku 53. hráčka světa, které dělal sparingpartnera kapitán Petr Pála.

"Barunka mě naháněla zleva doprava," konstatoval bývalý desátý deblista světa a finalista Roland Garros 2001. "Kurt je úplně nový, krásný a hala je nádherná. Tak ještě aby byl nádherný i tenis o víkendu, hlavně z naší strany," řekl Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová se připojila k týmu

Němky připravily povrch DecoTurf, který Pála zhodnotil jako standardní turnajový. "Jsou to klasické natřené desky, míče hodně letí," uvedl český kapitán. Výhodou je, že česká výprava našla útočiště na dohled od haly. "Je to fajn, máme to sto metrů do pokoje a nemusíme nikam cestovat autem," řekla Záhlavová-Strýcová.

S druhou hráčkou světa Kvitovou a Záhlavovou-Strýcovou jsou v českém týmu ještě Iveta Benešová a Lucie Hradecká. Všechny už se postupně aklimatizují po návratu z Austrálie. "Holky jsou zvyklé, ale desetihodinový posun je znát. Večer jsou unavenější, ale ráno už byly vzhůru a nevstávaly na budík," řekl Pála. Brzké vstávání je vzhledem k začátkům zápasů výhodou. V sobotu je první dvouhra na pořadu v poledne a v neděli odstartuje program ještě o hodinu dříve.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články