Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Berdych porazil Verdaska a Turnaj mistrů má na dosah

Paříž - Tenista Tomáš Berdych porazil ve druhém kole turnaje série Masters v Paříži Španěla Fernanda Verdaska 6:3 a 7:5. Český hráč je tak na nejlepší cestě podruhé za sebou se kvalifikovat na Turnaj mistrů do Londýna. Vítěz z haly Bercy z roku 2005 Berdych se v třetím kole utká se Srbem Jankem Tipsarevičem, nebo s Američanem Alexem Bogomolovem a padesátá výhra v letošní sezoně a postup do pařížského čtvrtfinále mu zajistí letenku do Londýna.

Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA/EPA

I kdyby šestadvacetiletý Berdych ve třetím kole neuspěl, jeho naděje na postup jsou veliké. Z elitní osmičky by vypadl jen v případě, že Francouz Jo-Wilfried Tsonga a Američan Mardy Fish postoupí do čtvrtfinále a jeden z trojice Tipsarevič, Španěl Nicolas Almagro a Francouz Gilles Simon pařížský turnaj vyhraje.

Například Almagro, kterému se v poslední době nedaří, v hale hrál jen jednou a prohrál ve Valencii v 1. kole. Navíc má před sebou velmi složitou cestu turnajem - ve třetím kole ho může čekat Tsonga a ve čtvrtfinále první hráč světa Srb Novak Djokovič.

Berdych potvrdil, že se mu s Verdaskem hraje dobře. Vyhrál letos bez ztráty setu i třetí vzájemný zápas a devátý z třinácti se Španělem v kariéře. V Paříži Berdych vyhrál první set po zisku pěti her v řadě a ve druhém vedl již 5:2. Vypadalo to na rychlý konec, ale Verdasko bojoval, odvrátil pět mečbolů a srovnal na 5:5.

V jedenácté hře Berdych znovu prorazil Španělovo podání a šel potřetí servírovat na výhru v utkání. V závěrečném gamu oba hráči využili úspěšně jestřábí oko, Berdych díky tomu získal šestý mečbol, který vzápětí proměnil vítězným bekhendem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články