Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kvitová pojede na Turnaj mistryň jako světová trojka

Istanbul - Světová jednička Dánka Caroline Wozniacká, Ruska Věra Zvonarevová a Polka Agnieszka Radwaňská budou soupeřkami české tenistky Petry Kvitové v Červené skupině na Turnaji mistryň, který začne v úterý v Istanbulu. V Bílé skupině jsou Ruska Maria Šarapovová, Běloruska Victoria Azarenková, čínská hvězda Li Na a šampionka z US Open Samantha Stosurová z Austrálie. Program turnaje otevře v úterý v 16:00 právě zápas poslední wimbledonské vítězky proti Věře Zvonarevové.

Petra Kvitová na turnaji v Linci
zdroj: AP Photo autor: Rudolf Brandstaetter

"Je to jenom pro osm nejlepších v sezoně, proto si toho považuji vysoko a jsem ráda, že si tam můžu zahrát," řekla Kvitová před cestou do Turecka. "O cíli jsem jako vždy nepřemýšlela. Uspět může kterákoliv z nás," dodala wimbledonská vítězka.

S Wozniackou si Kvitová loni zahrála za Prostějov českou extraligu a dobře spolu vycházely. Na kurtu se letos nestřetly a vzájemnou bilanci Češka prohrává 1:3. Jedinou výhru nad Dánkou si připsala loni na trávě ve Wimbledonu. "Caroline má vynikající kondici, je to bojovnice," řekla Kvitová deníku MF Dnes o Wozniacké.

Se Zvonarevovou se levou rukou hrající Kvitová potkala nedávno v Tokiu, kde ztratila skvěle rozjetý úvodní set a ve druhé sadě dostala "kanára". "Tady si člověk soupeřku nevybere a Věře mám co vracet," pronesla Kvitová. Polka Radwaňská se na Turnaj mistryň kvalifikovala jako poslední. Kvitová se s ní utkala pouze dvakrát, oba zápasy vyhrála. Ten letošní po boji v Eastbourne.

Trenér Kotyza: Mohlo to být lepší

Nelehkou skupinu pro premiéru v Turnaji mistryň se Kvitová dozvěděla v hotelu Sheraton. "Mohlo to být i lepší," komentoval los Kvitové pro iDnes její trenér David Kotyza. Formu své svěřenkyně po nedávném titulu v Linci si pochvaloval. "Petře hala sedí a cítí se dobře," dodal kouč.

V Istanbulu se představí další česká deblistka Květa Peschkeová, která společně se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou nastoupí do elitního klání čtyř párů.

Kvitová do turnaje vstoupí jako světová trojka

Tenistka Petra Kvitová vstoupí do Turnaje mistryň v Istanbulu jako nová světová trojka, maximum v žebříčku vylepšila o další příčku. V dnešním aktualizovaném pořadí WTA si prohodila místo s Běloruskou Victorií Azarenkovou, které nepomohl ani nedělní titul v Lucemburku, neboť se jí už odepsaly body za loňský Turnaj mistryň. Ten začne v Istanbulu v úterý a Kvitová má teoretickou šanci, že by po něm mohla tenisovému pořadí kralovat. Sama se tím ale nezabývá a body nepočítá.

"Nemám to v hlavě, neřeším to. Každé pozice v horních patrech žebříčku je těžké dosáhnout," řekla wimbledonská vítězka Kvitová na tiskové konferenci v minulém týdnu v Praze. K tomu, aby byla první hráčkou světa, musí Turnaj mistryň vyhrát maximálně s jednou prohrou a zároveň doufat, že současná první dáma žebříčku Dánka Caroline Wozniacká vypadne již ve skupině po třech porážkách v řadě. S Wozniackou jsou v žebříčku výše než tenistka z Fulneku už jen Ruska Maria Šarapovová.

Los Turnaje mistryň 2011:

Červená skupina: Wozniacká (1-Dán.), Kvitová (3-ČR), Zvonarevová (5-Rus.), A. Radwaňská (8-Pol.).

Bílá skupina: Šarapovová (2-Rus.), Azarenková (4-Běl.), Li Na (6-Čína), Stosurová (7-Austr.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články