Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kvitová po měsíční pauze zvládla úvodní zápas v Tokiu

Tokio - Wimbledonská vítězka Petra Kvitová vstoupila do turnaje v Tokiu hladkou výhrou 6:2, 6:3 v druhém kole nad Lucemburčankou Mandy Minellaovou. Do třetího kola silně obsazeného turnaje s dvoumilionovou dotací postoupila i Iveta Benešová a Klára Zakopalová. Tu v boji o čtvrtfinále čeká světová trojka Viktoria Azarenková z Běloruska, Benešová se utkání se čtyřkou žebříčku Věrou Zvonarevovou z Ruska a Kvitová s Američankou Vaniou Kingovou.

Petra Kvitová
zdroj: Isifa/EPA autor: Paul Crock

Jednadvacetiletá Kvitová se úspěšně vrátila na WTA Tour měsíc po překvapivém vyřazení v prvním kole US Open od Rumunky Alexandry Dulgheruové. Dnes neměla šestá hráčka světa proti soupeřce, která je na žebříčku o 149 míst níž, větší problémy. Čelila pouze jednomu brejkbolu, který odvrátila, a sama vzala kvalifikantce Minellaové servis čtyřikrát.

Kvitová po utkání novinářům řekla, že se ještě necítila ve své nejlepší formě. "Ale fungoval můj levácký servis, s kterým mívají soupeřky problém. Pořád ho ovšem musím zlepšovat, protože občas dávám příliš dvojchyb. Obecně ještě musím na hodně věcech pracovat," poznamenala Kvitová, vítězka čtyř letošních turnajů.

Pátá nasazená Kvitová strávila na kurtu něco málo přes hodinu stejně jako Zakopalová, jež vyřadila turnajovou šestnáctku Šahar Peerovou z Izraele. Česká tenistka potvrdila dobrou formu po semifinále z minulého týdne v Tokiu a přemožitelku Kristýny Plíškové z prvního kola porazila 6:3, 6:1.

Iveta Benešová
zdroj: ČTK

Kvůli skluzu způsobenému pondělním deštěm musela v Tokiu odehrát dva zápasy Benešová a v jeden den zvládla to, co se jí nepodařilo během uplynulého půl roku. Osmadvacetiletá mostecká rodačka nejprve v prvním kole porazila 6:2, 6:4 Anastasii Jakimovovou z Běloruska a několik hodin nato zdolala 6:4, 6:2 turnajovou čtrnáctku Dominiku Cibulkovou ze Slovenska. Poprvé od březnového turnaje v Miami tak v hlavní soutěži turnaje WTA Tour vyhrála dva zápasy po sobě.

Vítězka US Open vypadla ve 2. kole

První zápas po triumfu na US Open prohrála Samantha Stosurová. Australanku ve druhém kole vyřadila Ruska Maria Kirilenková po setech 6:2, 4:6 a 6:4. "Nikdo nechce prohrát první zápas po výhře na US Open. Přijela jsem sem připravená a nedokážu vám vysvětlit, proč jsem vyhrála v New Yorku a tady vypadla," řekla Stosurová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články