Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Serena Williamsová zvedla po roce nad hlavu trofej

Stanford (USA) – Po roční zdravotní pauze se bývalá tenisová jednička Serena Williamsová znovu dočkala trofeje. Po potížích s pořezanou nohou a plicní embolii kralovala turnaji ve Stanfordu, kde ji ve finále nezastavila ani Marion Bartoliová z Francie. Williamsová k radosti amerického publika vyhrála 7:5 a 6:1. Ukrajinský tenista Alexandr Dolgopolov zase na antukovém turnaji v chorvatském Umagu vybojoval svůj první titul na okruhu ATP. V dnešním finále porazil domácího Marina Čiliče 6:4, 3:6 a 6:3.

Williamsová byla v turnajovém finále poprvé od loňského grandslamového triumfu v All England Clubu. Před letošním Wimbledonem se rozehrávala na jediném turnaji a už 38. titulu se dočkala na třetí pokus po návratu. Bartoliové navíc oplatila vyřazení z wimbledonského osmifinále.

Dvaadvacetiletý Dolgopolov prvním vyhraným turnajem korunoval svou dosud nejlepší sezonu, v níž postoupil do čtvrtfinále Australian Open a v únoru si v Costa do Sauipe zahrál první finále na profesionálním okruhu. Tehdy ještě nestačil na španělského antukáře Nicoláse Almagra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články