Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šafářová: Zápasy s Češkami jsou vždy nepříjemné

Londýn - Hrát s Češkou na mezinárodním turnaji je vždy nepříjemné; i když jsou kamarádky, na dvorci chtějí obě zvítězit. Shodly se na tom tenistky Lucie Šafářová a Lucie Hradecká, které na sebe v úterý večer narazily v prvním kole Wimbledonu. "Když člověk hraje s Češkou, je to vždy nepříjemné," řekla Šafářová po utkání. "Ale zápas probíhal v klidu z obou stran," dodala. Šafářová vyhrála 2:6, 6:3, 6:3.

"Prohrát s Češkou taky nic moc, je to horší než vyhrát," komentovala zápas Hradecká. Zápasy s českou soupeřkou jsou i podle ní specifické. "Ale jde o peníze a o body. Když je člověk na kurtu, tak už to tak nebere. Obě jsme chtěly vyhrát. Na kurtu to ale nebylo vyhrocené, ale byl to zápas docela v klidu," řekla.

Lucie Šafářová:

"Hraju na trávě nejlíp za poslední roky, doufám, že se to otočí. Před několika lety jsem tady ve Wimbledonu byla mezi posledními šestnácti, třeba se vrátím zase do travařské formy."

Šafářovou nyní čeká v druhém kole další krajanka Klára Zakopalová. "Já se těch Češek nezbavím," řekla se smíchem. "S Luckou i s Klárou jsme kamarádky, takže je to vždy takové nepříjemné utkání. Ale člověk je tady pracovně, tak se budu snažit odvést maximální výkon a budu se snažit vyhrát," zdůraznila.

Zakopalové se ulevilo

Kláře Zakopalové spadl kámen ze srdce, když se jí v prvním kole Wimbledonu podařilo dotáhnout do vítězného konce dramatický zápas s domácí Emily Webleyovou-Smithovou. "Je to docela velká úleva. Spadl mi kámen ze srdce," řekla.

Šafářová se Zakopalovou proti sobě letos nastoupí už potřetí a zatím mají vyrovnanou bilanci 1:1. "Určitě to bude hrozně těžký zápas. Lucka hraje výborně," řekla Zakopalová. Také podle Zakopalové jsou souboje s krajankami "vždy zvláštní". "Člověk se tak nehecuje, obě jsou nervózní. Většinou ten zápas není moc koukatelný. Ale bohužel spolu musíme nastoupit," dodala hráčka, která se loni ve Wimbledonu dostala do osmifinále.

Kristýně Plíškové premiéra nevyšla

Česká tenistka Kristýna Plíšková hladce prohrála s Marion Bartoliovou 0:6 a 2:6. Přesto pro ni byl zápas s devátou nasazenou Francouzkou obrovskou zkušeností, která by jí mohla pomoci, aby se letos dostala do nejlepší stovky světového žebříčku. "Premiéra nedopadla úplně, jak jsem si představovala. Věděla jsem, že mám jeden z nejtěžších losů, nicméně jsem šla na kurt s tím, že každý se dá porazit," řekla devatenáctiletá Plíšková po utkání. "Musím se přiznat, že jsem čekala, že bude hrát hůř," dodala.

Plíšková je šťastná, že se vůbec dostala do hlavní soutěže po třech vyhraných utkáních v kvalifikaci. "Mám to tady strašně ráda, díky tomu, co jsem tu loni předvedla," připomněla své loňské vítězství ve wimbledonské juniorce. "Chce to čas a pak to půjde," dodala Plíšková.

Kristýna Plíšková
zdroj: Getty Images Sport autor: Hamish Blair
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články