Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Novotná s Mečířem navázali v Prostějově na Key Biscayne

Prostějov - Podruhé v životě spojila Jana Novotná síly s Milošem Mečířem a znovu ve smíšené čtyřhře vyhráli. Poprvé to dokázali před 24 lety na turnaji v Key Biscayne a podruhé na exhibici v Prostějově. Před finále challengeru Czech Open zvítězili nad Hanou Mandlíkovu a Ivanem Lendlem 7:6. "Užila jsem si to moc," zářila Novotná, která hned spěchala na letadlo do Paříže, kde ji v neděli čeká finále turnaje legend po boku Martiny Navrátilové.

Grandslamoví vítězové Lendl, Mandlíková a Novotná a král olympiády v Soulu 1988 Mečíř ukázali, že mnoho ze svého umění nezapomněli. "Tělo si to pamatuje. Pohyb už tam moc není, ale úderově to není problém," řekla Mandlíková.

Jednapadesátiletý Lendl vytáhl servis letící rychlostí 180 km/h, ale zaskočil soupeře i dvěma 'prasátky' po sobě. "Kdyby to bylo naschvál, tak bych ten kredit bral, ale nebylo," odmítl bývalý první hráč světa Lendl poklonu. Nejvíc ho podle jeho slov honila jeho partnerka v mixu Mandlíková. "Pořád volala: Tvůj! Tvůj!" řekl Lendl.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějovská exhibice

Jana Novotná:

"Atmosféra utkání byla nádherná, takže doufejme, že to bylo poprvé, ale ne naposledy."

Novotná si zápas proti Lendlovi zahrála poprvé v kariéře, a proto se snažila pobyt na kurtu užít. "Ty forhendy ještě jednou," vyzvala Lendla. Mandlíková s Mečířem si dali pauzu, protože se zdálo, že Novotná s Lendlem nezkazí. Po patnácti úderech ale skončil míč z rakety Novotné v síti. "Párkrát přes síť to šlo," řekla Novotná.

Největším bavičem utkání byl Lendl, který žádal v legraci za stavu 3:3 pauzu. "Už nemůžete?" ozvalo se z hlediště. Lendl hned hledal autora těch slov a vyzval ho ke konfrontaci: "Připravte se, půjdeme spolu odpoledne na kolečkový brusle, jo." Loni potěšil Lendl diváky v exhibici s Jiřím Novákem, s kterým se dohodl na remíze, tentokrát s Mandlíkovou těsně prohráli 6:7.

Šanci vidět další exhibici mají čeští fanoušci již v úterý 7. června. V pražské O2 areně se představí Andre Agaasi, Steffi Grafová, Novák, Novotná i Mandlíková. "Hurá na Graf!" vtipkovala Novotná a trošku litovala, že si s Němkou nezahraje dvouhru, ale jen smíšenou čtyřhru. "Bylo by to fajn, ale ona singly nehraje," řekla Novotná.

Zdroj
AAP

Hlavní zprávy

Nejčtenější články