Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Štěpánek se rozehrál s Lendlem, pak postoupil do semifinále

Prostějov – Tenista Radek Štěpánek drží naději na třetí titul na challengeru v Prostějově. Dvaatřicetiletý daviscupový reprezentant se před čtvrtfinále turnaje Czech Open rozehrál s někdejší světovou jedničkou Ivanem Lendlem a po výhře 7:5 a 6:4 nad Italem Andreasem Seppim již postoupil do semifinále. Nebylo to poprvé, co se Štěpánek s osminásobným grandslamovým vítězem dostal na kurt. "Vždycky to je čest a skvělé si s ním zahrát, bylo to výborné. Zeptal se mě, jestli nepotřebuji něco speciálního, a rozehrál jsem se jako každý jiný den," usmál se Štěpánek. Přímý přenos sledujte na ČT4 a webu SportŽivě.cz.

V obou setech Lendl a zaplněné hlediště sledovali, jak Štěpánek vede 2:0, ale vzápětí ztrácí tři hry v řadě. "Tohle soupeři nesmím dovolit, když ho ženu a pak ho jedním špatným servisem dostanu do hry. To musím zlepšit," řekl Štěpánek.

Poslední český zástupce v soutěži zápas vyhrál za podpory diváků za hodinu a půl. "Člověk se cítí líp, když vyhraje dvakrát 6:2, ale táta mi říkal, že není důležité vyhrávat, když ti tam všechno padá, ale umění je vyhrávat, když ti to nejde. Neřekl bych, že mi to nejde, ale výpadky jsem si utkání zbytečně komplikoval," řekl. 

Soupeřem turnajové šestky Štěpánka v boji o finále bude Kazach Jurij Ščukin, kterému nejvýše nasazený hráč a světová třináctka Michail Južnyj z Ruska vzdal ve druhém setu. "Je jedno, kdo postoupí, vždycky musím hrát svoji hru," konstatoval Štěpánek, který prostějovský challenger vyhrál v letech 2004 a 2005 a loni prohrál ve finále.

Je nám líto, video expirovalo.
UniCredit Czech Open 2011 Prostějov
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články