Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hlaváčková s Hradeckou si v Paříži zahrají finále

Paříž - České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká si na Roland Garros poprvé v kariéře zahrají ve finále grandslamového turnaje. V semifinále na pařížské antuce porazily 6:3, 6:3 třetí nasazený americko-kazašský pár Vania Kingová, Jaroslava Švedovová. Posledními soupeřkami české dvojice budou Indka Sania Mirzaová a Ruska Jelena Vesninová. Turnajové sedmičky vyřadily v semifinále po výhře 6:3, 2:6, 6:4 hvězdný americký pár Liezel Huberová, Lisa Raymondová. Česká hráčka naposledy získala v Paříži deblový titul před 11 lety. Jana Novotná tehdy dominovala ve čtyřhře se Švýcarkou Martinou Hingisovou. Český pár Roland Garros vyhrál v roce 1990, kdy Novotná tvořila dvojici s Helenou Sukovou.

"Jsme nadšené, že se nám to povedlo, a moc si to užíváme," radovala se Hlaváčková v rozhovoru pro Radiožurnál. "S Luckou jsme dlouho čekaly, než se dostaneme na grandslamech přes hodně dobré soupeřky, až se nám to sejde a porazíme deblové páry. Tady se nám to sešlo, ale nepředvádíme nic extrémního, prostě jsme na takové úrovni, že hrajeme dobře," dodala Hlaváčková.

První set v semifinále získaly Češky díky brejku při podání Kingové. Na začátku druhé sady hrstce diváků v hledišti centrkurtu zatrnulo. Hlaváčková smečovala a míč po odskoku trefil Kingovou do čela. Američanka ale vyvázla bez zranění a jen se otřela ručníkem. Po utkání se Hlaváčková ještě jednou soupeřce omlouvala.

Ve druhém setu vedla česká dvojce 5:2, pak sice neudržela Hlaváčková podání, ale vzápětí při servisu Švedovové zápas razantně ukončila čistou hrou. V turnaji neztratily Hlaváčková s Hradeckou ani set a vedle Peschkeové vyřadily v prvním kole rovněž Ivetu Benešovou s Barborou Záhlavovou-Strýcovou.

Hlaváčková s Hradeckou utnuly grandslamovou sérii Kingové se Švedovovou. Ty loni vyhrály Wimbledon a US Open, letos na Australian Open spolu nehrály, a s postupem do semifinále French Open měly již 16 výher v řadě.

Před rokem hrála finále dámské čtyřhry v Paříži česká deblová specialistka Květa Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, ale podlehly americkým sestrám Sereně a Venus Williamsovým. Hlaváčková s Hradeckou letos vyřadily druhé nasazené Peschkeovou a Srebotnikovou již ve čtvrtfinále.

Český pár se dobře bavil

Na okruhu WTA Hlaváčková s Hradeckou společně vyhrály čtyři deblové tituly a v utkání s Kingovou a Švedovovou se dobře bavily. "Lucka super servíruje, a když je na koni, tak je strašně nebezpečná. Já zas držím takovou tu stabilitu, takže se výborně doplňujeme," odhalila Hlaváčková 'chemii' českého páru pro Radiožurnál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články