Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Junior Veselý na pražském challengeru už dohrál

Praha - Ostruhy mezi muži se snaží získávat sedmnáctiletý tenista Jiří Veselý. Vítěz juniorské dvouhry i čtyřhry na Australian Open minulý týden prohrál v prvním kole na challengeru v Ostravě a stejně dopadl i dnes na pražské Štvanici. Veselý se snažil v deštěm přerušeném utkání challengeru Strabag Prague Open 2011 vzdorovat Matthiasi Bachingerovi z Německa, ale 97. hráči světa podlehl po setech 2:6 a 5:7.

Po dvojnásobném juniorském triumfu v Melbourne se vrhl na soutěže mužů, před Ostravou a Prahou odehrál turnaje kategorie futures a pokaždé skončil ve druhém kole. "Přechod mezi muže je určitě těžký, je to náročnější než hrát s juniory," uvedl 828. hráč žebříčku ATP. "Na futurech je to celkem vyrovnané, tam bych mohl i slušně uspět. Na challengerech je to o krůček výše. Ti hráči jsou od 150. do 200. místa a jsou daleko zkušenější než já a mají určitě větší sebedůvěru," uvedl Veselý.

V souboji s Bachingerem ve druhém setu naznačil, že není proti hráči první stovky bez šance. "Pomalinku bych herně s takovými soupeři mohl hrát vyrovnaně. Otázkou je, jestli už je můžu porážet, to si ještě nemyslím. Musím na sobě tvrdě pracovat a věřím, že se to zlomí i mezi muži a úspěchy přijdou," konstatoval 195 centimetrů vysoký tenista, který hraje levou rukou.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselému se v Praze nedařilo

Po Australian Open měl období, kdy byl středem pozornosti a cítil, že je na něj větší tlak. "Očekávání výsledků je, ale myslím, že se toho jinak moc nezměnilo. Akorát jsem známější než předtím," usmál se hráč, který se ocitl i v nominaci na březnový zápas Davisova poháru s Kazachstánem.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články