Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Štěpánek porazil v Mnichově Kazacha Golubjova

Mnichov - Tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji v Mnichově do druhého kola. Český hráč na antuce v bavorské metropoli porazil Kazacha Andreje Golubjova ve třech setech 6:1, 4:6 a 6:3 za hodinu a tři čtvrtě. Dvaatřicetiletý Štěpánek se na mnichovský turnaj vrátil po čtyřech letech a v souboji s Golubjovem se tradičně spoléhal na pestrou hru. S 45. tenistou světa se Štěpánek utkal podruhé v kariéře a výhrou vyrovnal bilanci na 1:1.

Golubjov se začátkem března ziskem dvou bodů výrazně podílel na výhře Kazachstánu v Ostravě v prvním kole Davisova poháru nad českými tenisty. Štěpánek tehdy v sestavě kapitána Jaroslava Navrátila kvůli nemoci chyběl. Dalším soupeřem Štěpánka (67. v pořadí ATP), který hrál v Mnichově naposledy v roce 2007 a nejdále zde došel do semifinále již o pět let dříve, bude Dustin Brown. Německý tenista se v prvním kole postaral o překvapení, když vyřadil turnajovou dvojku Stanislase Wawrinku ze Švýcarska.

Českému tenistovi se naopak nedařilo ve čtyřhře, kde Štěpánek spolu s bývalou světovou dvojkou Tommym Haasem vypadl v prvním kole po prohře 6:2, 3:6 a 8:10 se švédsko-australskou dvojicí Simon Aspelin, Paul Hanley. Německému tenistovi tak nevyšel návrat na kurty po 14 měsíců dlouhé pauze zaviněné zraněním. Třiatřicetiletý Haas se naposledy na okruhu ATP představil loni v únoru a v Delray Beach vypadl v prvním kole.

Souboj českých tenistek v Barceloně vyhrála Hradecká

Souboj českých fedcupových reprezentantek v prvním kole turnaje v Barceloně vyhrála Lucie Hradecká. Pětadvacetiletá tenistka porazila sedmou nasazenou Ivetu Benešovou dvakrát 6:4. Ve druhém kole se 66. tenistka světa Hradecká utká s Gisele Dulkovou z Argentiny.

Hradecká zdolala o tři roky starší Benešovou poprvé v kariéře. Na okruhu ATP se spolu utkaly dosud dvakrát a před týdnem se potkaly ve fedcupové reprezentaci, která přes Belgii postoupila do finále týmové soutěže. Na turnaji se nedařilo jejich spoluhráčce z Fed Cupu Barboře Záhlavové-Strýcové. Turnajová devítka prohrála v prvním kole s domácí Laurou Pousovou-Tiovou dvakrát 3:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články