Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pála nominoval na Fed Cup. Vrací se Benešová

Praha - Tenistky Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Záhlavová-Strýcová a po dvou letech opět i Iveta Benešová se pokusí vybojovat postup do finále Fed Cupu. Nominaci na semifinále proti favorizované Belgii oznámil kapitán Petr Pála. Jedničkou týmu by měla být Kvitová, která letos porazila cestou za titulem v Paříži Clijstersovou i Wickmayerovou. Zápas se odehraje za tři týdny 16. a 17. dubna v Charleroi.

"Věřím, že to bude dobrá sestava, abychom nejen potrápili Belgii, ale i postoupili," uvedl Pála na profilu českého fedcupového týmu na Facebooku. Tenistky jsou potřetí za sebou v semifinále soutěže, ale loni ani předloni do finále nepostoupily. "S touhle sestavou se pokusíme do semifinále prorazit," vyhlásil Pála odhodlaně. 

Jednoduché to ale jeho svěřenkyně mít nebudou. V sestavě Belgie by neměla chybět světová dvojka a vítězka lednového Australian Open Kim Clijstersová, kterou doplní Yanina Wickmayerová, v současné době dvacátá hráčka žebříčku WTA.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Petra Pály
230160.jpg230041.jpg

Pála: Tým je dostatečně silný

"Belgičanky jsou určitě favoritkami. Mají nejlepší hráčku současnosti Clijstersovou a Wickmayerovou, takže to bude moc těžké, ale naše hráčky umí porazit soupeřku z dvacítky a tým je dostatečně silný, aby přes Belgii prošel," věří Pála.

Jedinou změnou v sestavě oproti prvnímu kolu je nominace Benešové místo Květy Peschkeové. Důvodem je fakt, že Benešová tvoří úspěšnou deblovou dvojici se Záhlavovou-Strýcovou a hraje dobře i dvouhru. "Nečekala to a byla ráda," popsal Pála reakci tenistky: "Doufám, že zahraje dobře jako třeba v Izraeli. Letos hraje velice solidně dvouhru a s Bárou dobře i debla," vysvětlil Pála své rozhodnutí.

Clijstersová Češky nepodceňuje

Clijstersová chce do dvou let skončit s tenisem a za jeden z cílů si dala výhru ve Fed Cupu, přičemž před deseti lety už jednou tuto trofej získala. "Už dlouho hrát nebudu a tohle bych opravdu ještě jednou chtěla dokázat," řekla tenistka pro fedcup.com. České hráčky ale nepodceňuje. "Bude to těžké. Kvitová a Šafářová jsou nebezpečné, obě hrají levou rukou. Musíme hrát s Yaninou náš nejlepší tenis," uvedla Belgičanka.


V jediném dosavadním vzájemném duelu v roce 1989 Belgie prohrála s tehdejším československým výběrem v prvním kole v Tokiu všechny tři zápasy.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články