Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Štěpánek vypadl v Indian Wells s Del Potrem, Benešová postoupila

Indian Wells - Tenista Radek Štěpánek, jenž kvůli nemoci vynechal víkendové utkání Davisova poháru s Kazachstánem, vypadl v prvním kole turnaje Masters po porážce 4:6, 0:6 s Argentincem Juanem Martínem del Potrem. Naopak postoupila Iveta Benešová a je jednou ze šesti českých tenistek v druhém kole. Vítěz US Open 2009 Del Potro porazil Štěpánka za 84 minut a ve třetím vzájemném duelu si připsal první výhru. Naposledy se oba utkali předloni na halovém turnaji v Paříži, který vysoký Argentinec skrečoval za stavu 0:4 kvůli poraněnému zápěstí.

Právě kvůli tomuto zranění, s nímž musel na operaci, Del Potro téměř celý loňský rok nehrál a v žebříčku klesl z páté na 257. pozici. Nyní je devadesátý na světě a vrací se do formy jako před zraněním.

"Dnes jsem hrál lépe než on. Využil jsem všechny své příležitosti, především ve druhém setu, a byl jsem hodně soustředěný při svém servisu," uvedl dvaadvacetiletý Del Potro, jenž sice v utkání jednou ztratil podání, ale o deset let staršímu Štěpánkovi ho vzal pětkrát.


Karvinský rodák Štěpánek se v Indian Wells představil na kurtu poprvé po třech týdnech. Kvůli nemoci nejprve vynechal turnaj v Delray Beach, na němž Del Potro získal první titul po návratu, a poté i daviscupové utkání v Ostravě, jež bez něj Češi prohráli.

Osmifinalistka Australian Open Benešová přešla po hladké výhře 6:1, 6:2 přes americkou tenistku uzbeckého původu Varvaru Lepchenkovou a v druhém kole ji čeká turnajová devítka Agnieszka Radwaňská z Polska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články