Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Berdych se po čtyřech prohrách dočkal vítězství

Kuala Lumpur - Český tenista Tomáš Berdych porazil v Kuala Lumpuru Denise Istomina z Uzbekistánu 6:4, 6:3 a postoupil do čtvrtfinále. Dalším soupeřem třetího nasazeného hráče bude turnajová pětka David Ferrer ze Španělska. Pětadvacetiletý Berdych výhrou nad Istominem ukončil sérii čtyř porážek. Z vítězství se neradoval od srpnového turnaje v Cincinnati, kde vypadl ve třetím kole. Poté nezvládl první kolo na US Open a ztratil i oba zápasy v semifinále Davis Cupu v Srbsku.

"Nebyl to jednoduchý zápas, ale to v posledních dnech není žádný. Rychle jsem se dostal do rytmu a hrál dobře," řekl Berdych pro web ATP po výhře nad Istominem. "David (Ferrer) prožívá dobrou sezonu a bude mít stejný cíl jako já. Musím hrát svoji hru," uvedl Berdych před utkáním s Ferrerem. S tím má zápornou bilanci 2:4, ale naposledy spolu hráli před třemi lety na Masters v Paříži.

Čtyřiadvacetiletý Istomin s Berdychem prohrál i druhý vzájemný zápas. Předtím s českou jedničkou nezvládl pětisetovou bitvu v letošním Wimbledonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články