Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Federer stále neztratil ani set a už je ve čtvrtfinále US Open

New York - Švýcarský tenista Roger Federer postoupil bez ztráty setu do čtvrtfinále US Open. Světová dvojka zdolala v New Yorku v osmifinále Rakušana Jürgena Melzera ve třech sadách 6:3, 7:6 a 6:3 a v dalším kole narazí na Robina Söderlinga ze Švédska. Po jednoznačném úvodu doplatil rakouský semifinalista z Roland Garros na nepřízeň pásky v tie-breaku druhé sady a na neproměňování brejkových šancí. Využil jen dva z dvanácti brejkbolů, naopak Federer sebral soupeřův servis ve čtyřech případech a dál prochází turnajem bez ztráty setu.

Stejně si vede v ženském pavouku nasazená jednička a největší favoritka Caroline Wozniacká z Dánska. Světová dvojka porazila v osmifinále poprvé v kariéře Rusku Marii Šarapovovou poměrně hladce 6:3 a 6:4 a protáhla svoji vítěznou sérii už na dvanáct zápasů.

Wozniacká těžila z přesnějších úderů, za celý zápas vyrobila o 26 nevynucených chyb méně než její soupeřka. Prý jí pomohlo také loňské tažení turnajem, které zastavila až ve finále Belgičanka Kim Clijstersová. "Minulý rok jsem získala hodně zkušeností a to mi dnes pomohlo. Maria je skvělá hráčka, ale myslím, že jsem hrála dobře. Nechala jsem ji kazit," pochvalovala si Wozniacká po triumfu nad vítězkou US Open z roku 2006.

Česká deblistka Květa Peschkeová si spravila chuť po vyřazení ve čtyřhře, když spolu s Pákistáncem Ajsámem Kúreším postoupila po výhře nad argentinsko-uruguayskou dvojicí Gisela Dulková, Pablo Cuevas do semifinále mixu. V něm čeká českou hráčku a Kúrešího pár Anna-Lena Grönefeldová z Německa a Mark Knowles z Baham.

Dánská tenistka Caroline Wozniacká
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články