Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na Davis Cup v Srbsku se do české sestavy vracejí Berdych i Štěpánek

Praha - V nejsilnějším složení budou bojovat čeští tenisté o postup do druhého finále Davisova poháru za sebou. Kapitán Jaroslav Navrátil podle očekávání na zápas v Srbsku nominoval Tomáše Berdycha, Radka Štěpánka, Jana Hájka a jako čtvrtého Iva Mináře. Utkání se bude hrát na tvrdém povrchu v Bělehradu od 17. do 19. září. "Věřím, že tahle čtveřice bude silnější, než byla v Chile, protože se do týmu vrací Tomáš Berdych a Radek Štěpánek," komentoval Navrátil složení kvarteta na facebooku českého daviscupového týmu.

Čtvrtfinále v Chile hráli Češi bez zraněných Štěpánka i Berdycha, který měl po finále Wimbledonu problémy s břišním svalem. Postup do semifinále vybojovali v Coquimbu velmi hladce Hájek a Minář. Nominaci trojice Berdych, Štěpánek a Hájek měl kapitán v hlavě jistou již dávno. Čtvrtého vybíral mezi Minářem a deblistou Lukášem Dlouhým. "A rozhodl jsem se pro Mináře, protože výsledky Lukáše v deblu s Paesem nebyly ideální a v Srbsku je pro mě jediná varianta, aby se mohlo uspět, debl Berdych a Štěpánek," uvedl kapitán.

Minář se neprobojoval na US Open z kvalifikace do hlavní soutěže, ale minulý týden si zvedl náladu postupem do finále na challengeru v Itálii. "Poslední dobou velice dobře podává a v Srbsku se bude hrát na tvrdém povrchu. Tak proto Minář," vysvětlil Navrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Nominace tenistů na Davis Cup

V New Yorku se na US Open nedařilo žádnému z českých hráčů. V prvním kole vypadl nečekaně Berdych a před ním také Štěpánek s Hájkem. "Kluci z toho nejsou nadšení, nicméně turnajové výsledky nejsou až tak důležité. Důležité bude, jak kluci přijedou na semifinále do Srbska," poznamenal Navrátil a dodal: "Říkají, že jsou připraveni."

Tenisté budou mít mezi posledním zápasem a Davis Cupem po brzkém konci ve Flushing Meadows čtrnáctidenní pauzu. "Jestli to je výhoda, nebo nevýhoda, uvidíme až v Srbsku. Můžou se soustředit na slabiny, které měli, a můžou se kvalitně připravit," přemítal Navrátil. Češi se chystají do Srbska odletět v neděli dopoledne a již v podvečer má kapitán v plánu první trénink na seznámení s halou.

Srbská nominace zatím není oficiální, ale očekává se, že tým povede třetí hráč světa Novak Djokovič, kterého doplní Viktor Troicki, Janko Tipsarevič, na US Open přemožitel Andyho Roddicka, a deblista Nenad Zimonjič. "Djokovič je pro dvouhru jasný a pak se uvidí. Troicki i Tipsarevič hráli výborně, takže to bude mít kapitán těžké. Ve všech předchozích zápasech hrál Troicki," uvedl Navrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články