Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čtvrtá nasazená Jankovičová vypadla na US Open ve 3. kole

New York - Čtvrtá nasazená Jelena Jankovičová vypadla na tenisovém US Open už ve třetím kole. Nad síly srbské tenistky byla v New Yorku Estonka Kaia Kanepiová, jež vyhrála 6:2, 7:6 a postoupila do osmifinále. Jankovičová, která v roce 2008 hrála ve Flushing Meadows své jediné grandslamové finále, měla problémy už v předchozích zápasech. Simonu Halepovou i Mirjanu Lučičovou porazila až po třísetových bitvách, dnes ale svou přemožitelku našla.

Stejně stará Kanepiová premiérovým postupem mezi nejlepších šestnáct na US Open potvrdila, že zažívá přelomový rok. Na Roland Garros i ve Wimbledonu si zahrála čtvrtfinále, přičemž na londýnské trávě ji zastavila Petra Kvitová, a krátce poté vyhrála svůj první turnaj WTA v Palermu.

Bez problémů prošel do osmifinále pětinásobný vítěz US Open Roger Federer. Bývalý první hráč světa si ve třetím kole poradil s Francouzem Paulem-Henrim Mathieuem 6:4, 6:3 a 6:3. Dalším soupeřem druhého nasazeného Švýcara bude vítěz zápasu mezi Rakušanem Jürgenem Melzerem a Španělem Juanem Carlosem Ferrerem.

Hladký postup má za sebou také nasazená jednička Caroline Wozniacká. Dánská tenistka porazila Chan Yung-Jan z Tchaj-wanu 6:1, 6:0. V dalším kole se utká s bývalou první hráčkou světa Mariou Šarapovovou, která ukončila
překvapivé tažení osmnáctileté domácí naděje Beatrice Capraové.

Šarapovová porazila americkou soupeřku dvakrát 6:0, a nezopakovala tak loňské zaváhání. Před rokem ve Flushing Meadows nečekaně prohrála se sedmnáctiletou Melanií Oudinovou.

Výsledky US Open:

Muži dvouhra - 3. kolo:

Söderling (5-Švéd.) - De Bakker (Niz.) 6:2, 6:3, 6:3, Montaňés (21-Šp.) -
Nišikori (Jap.) 6:2, 2:1 skreč, Federer (2-Švýc.) - Mathieu (Fr.) 6:4, 6:3, 6:3, Monfils (17-Fr.) - Tipsarevič (Srb.) 7:6 (7:4), 6:7 (4:7), 6:2, 6:4, Gasquet (Fr.) - Anderson (JAR) 6:4, 7:6 (7:3), 7:5.

Ženy dvouhra - 3. kolo:

Kanepiová (31-Est.) - Jankovičová (4-Srb.) 6:2, 7:6 (7:1), Wozniacká (1-Dán.) - Chan Yung-Jan (Tchaj-wan) 6:1, 6:0, Šarapovová
(14-Rus.) - Capraová (USA) 6:0, 6:0, Petkovicová (Něm.) - Pcheng Šuaj (Čína) bez boje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články