Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Draisaitl: Každý v týmu zná svoji roli, klape nám to

Toronto - Jeho otec Peter prožívá na lavičce hokejistů Pardubic nepříjemný vstup do extraligy v podobě pěti porážek za sebou, útočník Leon Draisaitl si naopak užívá skvělou jízdu v dresu Výběru Evropy na Světovém poháru v Torontu. Dvacetiletý německý talent zařídil v prodloužení výhru nad Českem a přiblížil svůj tým k postupu do semifinále.

Leon Draisaitl
zdroj: ČTK/AP/Nathan Denette

"Je krásné dát gól na tak velkém turnaji a pomoci týmu k vítězství," řekl Draisaitl, který po úniku překonal gólmana Petra Mrázka střelou pod vyrážečku. "Nájezdy nebo samostatné úniky jsou vždycky padesát na padesát. Rozhodl jsem se vystřelit a doufal, že to trefím. Měl jsem štěstí a padlo to tam."

Tým Evropy poskládaný z hráčů Německa, Slovenska, Švýcarska, Dánska, Norska, Rakouska, Francie a Slovinska sahá po semifinále. "Dali jsme se v kabině skvěle dohromady. Každý zná dobře svoji roli. To je v mužstvu důležité. Klape nám to jako týmu," navázal Draisaitl. Kouč Ralph Krueger s realizačním týmem podle něj odvedl skvělou práci a chemie mužstva funguje.

"Má spoustu zkušeností v mezinárodním hokeji, z kterých těží," uvedl Draisaitl, který si pochvaluje možnost být na Světovém poháru v týmu se šancí na úspěch. "Je to skvělé. Rozhodli se postavit evropský tým a pro nás hráče z méně tradičních hokejových zemí je úžasná věc, že se můžeme zúčastnit takového turnaje, na který bychom jinak jet nemohli. Můžeme ukázat, že i v jiných zemích se hraje dobrý hokej," připojil Draisaitl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Výběr Evropy

Na dálku sleduje, jak si vede jeho otec v české extralize, a doufá, že se mu také začne dařit. "Jakmile hrají, průběžně se dívám na vývoj skóre. Tátovi jsem vždycky fandil, ať působil kdekoliv," uvedl útočník Edmontonu, který se loni před vstupem do NHL chystal v létě v Hradci Králové, kde jeho otec v té době působil.

Draisaitl už vyzrává v elitního hokejistu a od otce už neslýchá tolik rad jako dříve. "Před pár lety mi radil mnohem víc. Teď spíš probíráme, co je nového. Mluvíme spolu v podstatě každý den. Jsme si hodně blízcí," doplnil Draisaitl.

Jeho otec, bývalý útočník a dlouholetý německý reprezentant, se narodil v Karviné. Čeština není Leonovi úplně cizí. "Znám hlavně sprostá slova," smál se. "Když lidi mluví česky, tak většinou pochopím, o čem se baví. Ale na nějakou konverzaci to není," dodal Draisaitl, který zřejmě sebral Česku naděje na úspěch na Světovém poháru. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články