Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Basketbalisté Litvy zažili první porážku na turnaji. Podlehli Španělsku

Rio de Janeiro - Španělsko uštědřilo Litvě první porážku na olympijském turnaji v Riu. Tým z Pyrenejského ostrova vyhrál v poměru 109 ku 59. Litevci se v posledním zápase ve skupině utkají s Chorvatskem, které v sobotním zápase podlehlo Nigérii 76:90. Právě pondělní klání určí nejen, kdo vyhraje skupinu B, ale kdo se také vyhne nepříjemnému soupeři v podobě Spojených států.

Zápas Španělska proti Litvě
zdroj: Reuters

Španělům tak důležitá výhra dodala klid a zvýšila šance v postupové čtyřce skupiny B. Pokud by v zápase prohráli, museli by v dalším klání proti Argentině bezpodmínečně vyhrát – a navíc doufat, že Brazílie ztratí body. Takto mají osud ve vlastních rukou a proti Argentině mohou vybojovat postup výhrou, a to bez ohledu na další utkání. Proti Litvě se činil zejména agilní Paul Gasol, autor 23 bodů.  

Také Chorvaté museli proti Nigérii zkousnout první porážku na turnaji. Výhru v poměru 90 ku 76 rozhodl africký tým ve třetí čtvrtině zápasu, kdy přehráli Chorvatsko o deset bodů.  

Prestižní klání a elektrizující atmosféru nabídl v předstihu hraný zápas Brazílie s Argentinou. Domácí tým utrpěl porážku 111:107, když zápas musel dojít do prodloužení.  Právě Argentinci vyhráli olympiádu naposledy v Aténách v roce 2004. Před osmi lety v Pekingu brali bronz.

Basketbal: Muži, skupina B

Španělsko - Litva 109:59 (26:11, 48:29, 84:45), Chorvatsko - Nigérie 76:90 (28:21, 39:43, 56:70)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články