Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Doleček: Synkovi finále úplně nesedlo, jeho série je ale neuvěřitelná

Rio de Janeiro - Trenér Milan Doleček věděl, že Ondřej Synek není v den olympijského finále skifu ve své kůži. "Úplně mu to nesedlo," uznal kouč. Nyní bude se svým svěřencem řešit, co v příští sezoně. Byl by totiž nerad, kdyby byla přerušena Synkova úchvatná série, během níž český skifař přivezl medaili z velkých akcí každý rok počínaje sezonou 2005.

Je nám líto, video expirovalo.
Synkův trenér Doleček: Myslím, že tuhle medaili časem ocení

Před nakonec bronzovým závodem si mu obhájce stříbrných medailí z Pekingu a Londýna postěžoval, že ho bolí nohy. To už Doleček tušil potíže. "V polovině trati obvykle jezdí před Drysdalem, nyní ho ale tradiční rival stahoval dřív. A další jeho klasický nástup už nechytil," všiml si Doleček.

Vedle novozélandského favorita Mahého Drysdalea se před českého závodníka dostal ještě osmadvacetiletý Chorvat Damir Martin, před nímž trenér před závodem varoval. "Je silný a nevyzpytatelný," řekl.

Při finále se jeho slova potvrdila, Chorvat s Drysdalem prohrál jen na tisíciny. "Je to divokej Jižan. I kdyby měl umřít, tak to nepustí. Takže se chytl za Drysdalem a bylo hotovo," podotkl Doleček.

Ocenil vytrvalost svého svěřence. Obzvlášť v době, kdy ho bolela záda, kdy měl sto chutí s veslováním praštit. "Stěžoval si hodně často. Bolelo ho to hodně před tréninkem, než se rozvesloval," podotkl kouč.

"Ale pak se na tréninku rozjel normálně. V žádném případě se na to nedá vymlouvat. Přípravu absolvoval dobře, na vodě jsme odjeli všechno," uvedl.

Ocenil Drysdalea, který dosáhl na druhé olympijské zlato za sebou v sedmatřiceti letech. "Nevím, jak to dělá, ale dělá to dobře," pousmál se Doleček.

Ve čtvrtfinále se mu přitom jeho výkon moc nelíbil. "Tak se tam plácal, dřel se. Ale dneska jel úplně perfektně," uznal. "Honili se dva, ale bohužel to nebyl Ondra, kdo se s ním v danou chvíli honil. S Chorvatem bude dlouhodobější problém," soudil kouč.

Nyní bude se Synkem řešit, co v příští sezoně. I Drysdale si dal po Londýnu roční pauzu od veslování. "Samozřejmě je to lákavé, dát si trošku odpočinek a začít za rok znova, ale nevím, jestli by se znova rozjel. Nedokážu to odhadnout," přemítal kouč.

Jeho svěřenec zakončí už dvanáctou sezonu za sebou s alespoň jednou medailí z velké akce. "Je schopen vozit medaili bez přerušení, nezaváhat ani jeden rok. Je neuvěřitelný, že to vydržel takhle dlouho," upozornil Doleček s tím, že je připravený Synka trénovat dál.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články