Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Jahodová o skeetu: Bohužel jsem střílela s naštípnutým žebrem

Rio de Janeiro - První česká skeetařka na olympijských hrách Libuše Jahodová střílela několik dní po zranění, které se promítlo do obtížné manipulace se zbraní. Při prvním vystoupení na Hrách skončila střelkyně na předposledním 20. místě. Na závod se nesmí používat bandáž, která jí podle jejích slov hodně chyběla.

Skeetařka Libuše Jahodová
zdroj: REUTERS autor: Edgard Garrido

Zranění přišlo při tréninku. "Zřejmě naštípnuté žebro a vyhozená chrupavka, osm dní mě tady doktoři dávali dohromady," posteskla si střelkyně, ale neopomněla všem, kdo se na léčbě podíleli, poděkovat.

Za normálních podmínek by si situaci ulehčila bandáží, jenže tu v závodě využít nemohla, což se při střelbě projevilo. "Zbraň nešla zvedat tak rychle a nešlo s ní tak dobře manipulovat," pospala Jahodová průběh střelby. Podotkla, že zbraň na skeet váží 3,5 kilogramu a do ramene hází čtyřicetikilový zpětný ráz.

"Bolelo to, ale chtěla jsem střílet a jsem ráda, že to šlo. Je to opravdu zkušenost a vyčítala bych si celý život, kdybych tady byla a nestřelila ten závod," zhodnotila svou motivaci.

Už to, že měla možnost vidět, jak střílí světová špička v její kategorii a že to třeba některé psychicky nezvládly, to může být podle Libuše Jahodové zkušenost, která jí může přinést posun v budoucím závodění.

Na olympiádu se připravovala čtyři roky a upírala pozornost k Riu. "Bohužel se stalo, co se stalo, ale život jde dál a já budu makat v dalších letech, abych se objevila na další olympiádě," uzavřela s optimismem česká reprezentantka.

Je nám líto, video expirovalo.
Libuše Jahodová: Vyčítala bych si, kdybych kvůli zranění nestřílela
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články