Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plážové volejbalistky Walsh Jenningsová a Rossová si zajistily postup

Rio de Janeiro – Američanky Kerri Walsh Jenningsová a April Rossová se po snadném vítězství nad čínskou dvojicí WangYue posunuly do čela skupiny C a zajistily si postup do další fáze olympijského turnaje. Ve skupině D míří za postupem domácí dvojice Rocha Franca Maestrini a polský pár Kolosinská a Brzosteková.

Kerri Walsh Jenningsová a April Rossová
zdroj: Reuters autor: Ruben Sprich

Přestože čínská dvojice Wang Yue ve svém předchozím duelu na turnaji porazila Švýcarky Forrerovou a Verge-Depreovou, tentokrát neměla prakticky šanci na úspěch a Američanky se na kurtu příliš dlouho nezdržely. Walsh Jenningsová s Rossovou se rychle dostaly do vedení, které postupem času navyšovaly, a první set nakonec vyhrály 21:16. Druhá sada byla ještě jednoznačnější záležitostí, když americký pár zvítězil dokonce 21:9.

Jednoznačnou záležitostí byl i duel skupiny D mezi italskou dvojicí Menegattiová a Giombiniová a Egypťankami Meadwadovou a Elghobashiovou. Italky dovolily svým soupeřkám v prvním setu jen 10 bodů, ve druhém 13 bodů a v tabulce se drží na průběžném druhém místě za Němkami Ludwigovou a Walkenhorstovou. Ty si též bez větších obtíží poradily s kandskou dvojicí BroderováValjasová 2:0 po setech 21:17 a 21:11.

Ve skupině A svorně míří za postupem domácí dvojice Rocha Franca Maestrini a polský pár Kolosinská a Brzosteková, které mají po dvou vítězstvích a v posledním kole si to rozdají o první místo ve skupině. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články