Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Oba české páry jsou ve čtvrtfinále: Po duu H+H postoupily i Šafářová se Strýcovou

Rio de Janeiro – Úspěšné tažení českých tenistek olympijským turnajem ve čtyřhře pokračuje. Po Andree Hlaváčkové a Lucii Hradecké postoupila do čtvrtfinále také dvojice Lucie Šafářová - Barbora Strýcová. Duo H+H porazilo čínský pár Pcheng Šuaj a Pcheng Čang dvakrát 6:4, Šafářová se Strýcovou přehrály Kanaďanky Bouchardovou a Dabrowskou ve třech setech 6:7 (4:7), 6:2, 6:4.

Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Zatímco přes první kolo přešly Hlaváčková s Hradeckou až po třísetové bitvě, jejich druhý zápas v Riu měl hladší průběh. Češky si za celé utkání pouze jednou prohrály podání, zato Číňanky ztratily servis třikrát.

"Máme z toho hroznou radost, Číňanky byly hodně těžký soupeř," řekla Hlaváčková.

O semifinále budou obhájkyně stříbra z Her v Londýně bojovat proti ruské dvojici Světlana Kuzněcovová, Darja Kasatkinová. "Kuzněcovová je zkušená, super tenistka ve všech ohledech. Kasatkinová je na vzestupu a šikovná. Budeme muset očekávat dost pestrý tenis, hrát náš nátlakový tenis, a snad to vyjde," dodala Hlaváčková.

Kanaďanky potrápily Šafářovou a Strýcovou víc než sestry Williamsovy

Šafářová zvládla třísetový zápas navzdory střevním problémům, kvůli nimž v pondělí skrečovala dvouhru. V prvním kole překvapily Šafářová se Strýcovou dvousetovou výhrou nad obhájkyněmi zlata, sestrami Williamsovými, proti kanadskému páru se ale nadřely mnohem víc.

V úvodní sadě promarnila česká dvojice setbol a nakonec ji prohrála v tie-breaku. Pak se ale zlepšila a další dva sety vyhrála. 

"V prvním setu jsme měly trošku smůlu, škoda toho tie-breaku, protože jsme měly spoustu šancí. Ale druhý set jsme vzaly za pačesy a hrály jsme výborně. No a třetí set byl emoční a o tom, kdo tam zůstane déle," hodnotila Strýcová. "Velmi těžký zápas, ale připravovaly jsme se na to, že to nebude jednoduché," dodala po utkání její spoluhráčka.

Strýcová sebekriticky přiznala, že se v zápase dopustila zbytečných chyb. "Ale jsem ráda, že jsme to zvládly," oddychla si. "Jsme jeden tým," ujistila se smíchem její parťačka.

Ve čtvrtfinále změří síly s italskou dvojicí Sara Erraniová, Roberta Vinciová.

Výsledky tenisového turnaje:

Ženy, čtyřhra - 2. kolo:
Šafářová, Strýcová (ČR) - Bouchardová, Dabrowská (Kan.) 6:7 (4:7), 6:2, 6:4.

Hlaváčková, Hradecká (6-ČR) - Pcheng Šuaj, Pcheng Čang (Čína) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články