Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitovou čeká na úvod Maďarka Babosová, Šafářová se Strýcovou vyzvou sestry Williamsovy

Rio de Janeiro – Čeští tenisté znají své soupeře v prvním kole olympijského turnaje. Česká ženská jednička Petra Kvitová narazí na Timeu Babosovou z Maďarska, 44. na žebříčku WTA, Barbora Strýcová se utká s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou a na Lucii Šafářovou čeká Italka Karin Knappová. Jediný český zástupce ve dvouhře mužů Lukáš Rosol zkusí na úvod překvapit dvaatřicátého hráče světa Benoita Pairea z Francie.

Petra Kvitová
zdroj: USA TODAY Sports autor: Eric Bolte

Těžký úkol čeká na Strýcovou a Šafářovou ve čtyřhře, kde vyzvou obhájkyně prvenství z Londýna a nejvýše nasazené sestry Williamsovy. Druhý český deblový pár Andrea Hlaváčková – Lucie Hradecká bude hrát s ukrajinskou dvojicí Elina Svitolinová, Olga Savčuková. V mužské čtyřhře se Lukáš Rosol s Radkem Štěpánkem utká se Španěly Davidem Ferrerem a Robertem Bautistou.

Strýcová a Šafářová se jména soupeřek dozvěděly z textové zprávy od šéfa české tenisové výpravy Petra Pály ještě v olympijské vesnici. "Tý jo, hrajeme s Williamskama," prohodila Šafářová k parťačce. "Já vůbec nevím, jak se jmenujou. Jsou to nějaký ty nejznámější ségry, že. Fakt super los," vtipkovala o losu Strýcová.

Obě Češky si spolu odpoledne zatrénovaly a Strýcová po jednom zkaženém voleji zakřičela: "To proti Williamskám musím dát!" Spolu se Šafářovou se poté shodly, že v 1. kole mají proti méně rozehraným favoritkám šanci. "Jak se dostanou do tempa, tak už je to těžší a těžší. Je to výzva, ale samozřejmě to bude těžký," řekla Šafářová.

"Musíme hrát co nejlepší tenis," řekla Strýcová před duelem proti nedávným vítězkám Wimbledonu a trojnásobným olympijským zlatým medailistkám ve čtyřhře ze Sydney 2000, z Pekingu 2008 a Londýna 2012. "Výborně servírujou a vytváří na soupeřky velký tlak," řekla Šafářová, která hrála proti Sereně a Venus čtyřhru jednou a s Ruskou Anastasií Pavljučenkovou na US Open před třemi lety prohrály.

V singlu se Strýcová utká s Yaninou Wickmayerovou z Belgie a Šafářová s Italkou Karin Knappovou. "Janina má teď docela dobrou formu. Vyhrála turnaj ve Washingtonu, takže to bude hodně těžké, ale já se těším," řekla Strýcová. Šafářová ke své soupeřce dodala: "Nevím, jaké teď měla výsledky, ale dá se to."

Kvitová může v druhém kole změřit síly s Wozniackou

Turnajová jedenáctka Kvitová se s Babosovou (44. v žebříčku WTA) utkala jednou a letos na trávě v Eastbourne vyhrála. Pokud by česká dvojnásobná vítězka Wimbledonu zdolala Maďarku i v Riu, mohla by ve druhém kole narazit na Dánku Caroline Wozniackou, kterou aktuálně vede její bývalý kouč David Kotyza.

V tenisovém turnaji měli startovat i Tomáš Berdych a Karolína Plíšková, ale cestu do Brazílie odmítli kvůli obavám z viru zika. Jiřího Veselého o premiérový start pod pěti kruhy připravila angína.

K šlágrům úvodního kola mužské dvouhry bude patřit souboj prvního hráče světa a největšího favorita turnaje Novaka Djokviče s Juanem Martínem del Potrem. Srbská světová jednička má s vytáhlým Argentincem a někdejším vítězem US Open bilanci 11:3, ale před čtyřmi lety v Londýně s ním prohrála duel o bronz.

Je nám líto, video expirovalo.
Trénink českých tenistů v Riu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články