Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sledge hokejisté cíl nesplnili. Po Soči ale cítí další motivaci

Praha – Z paralympijských her v Soči se vrátili poslední čeští sportovci. Sledge hokejoví reprezentanti v Rusku zopakovali páté místo z Vancouveru, úplně spokojení s takovým umístěním však nebyli.

Sledge hokej
zdroj: ČT24

"Sportovně pro nás neúspěch, jeli jsme za medailí, ale vzhledem ke konkurenci a tomu, kam se sport dostává, je to úžasné," zhodnotil trenér sledge hokejové reprezentace Jiří Bříza.

Oproti Hrám ve Vancouveru se tým herně zlepšil. Těsnou prohrou s Kanadou v základní skupině ukázal, že už se momentálně může měřit s nejlepšími. "Je to důvod, proč to člověka začne víc bavit a začne ze sebe chtít vyždímat ještě víc," prohlásil gólman Michal Vápenka. "Dodalo jim to sebevědomí do příštích zápasů s těmi nejlepšími, a my s nimi chceme co nejvíce hrát," dodal kouč Bříza. 

Čeští sledge hokejisté si ze Soči kromě nové motivace přivezli i hezké vzpomínky. Překvapili je hlavně fanoušci. "To byla nádhera, jak fandili. Nechtěl jsem slézt z ledu ten poslední zápas, moc jsem si to užíval," přiznal útočník Zdeněk Krupička.

Trenér Jiří Bříza:

"Mám ke klukům obrovský respekt, k tomu, co předvádějí na ledě, zvlášť potom, co jsem si sám vyzkoušel do těch sáněk sednout a projet se na ledě."

Hranice mezi úspěchem a neúspěchem byla tenká. S hrou a výkonem panuje u reprezentantů spojkojenost. Po návratu z Ruska nastává čas bilancování. "Všichni se těšíme, až si budeme moci doma sednout a podívat se na to s odstupem a nadhledem a v klidu si to zhodnotit," dodal Vápenka.

Konečné pořadí sledge hokejového turnaje v Soči:

1. USA,

2. Rusko,

3. Kanada,

4. Norsko,

5. ČR,

6. Itálie,

7. Korea,

8. Švédsko.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články