Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Deblkajak Havel – Špicar si v Szegedu dojel pro třetí místo na 1000 metrů

Třetí místo na trati 1000 metrů vybojoval deblkajak Daniel Havel, Jakub Špicar v úvodním závodu Světového poháru v maďarském Szegedu. Dařilo se i kajakářce Anně Kožíškové, která zahájila seriál v rychlostní kanoistice šestým místem na kilometru.

Jakub Špicar a Daniel Havel se radují z bronzu na MS
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Bronzoví medailisté z loňského mistrovství světa nestačili ve finále na suverénní úřadující šampiony z Račic, Srby Marka Tomičeviče a Milenka Zoriče. Souboj o druhé místo těsně prohráli se španělskou posádkou Iňigo Peňa, Francisco Cubelos. "Je to pro nás příjemný vstup do sezony, potvrzení výkonnosti z loňska i toho, že zase máme na medailová umístění," řekl háček posádky Špicar.

Juniorská mistryně světa z kilometru Sofie Kinclová obsadila ve finále B kajakářek páté místo.

Vítěz loňského Světového poháru Martin Fuksa zahájil sezonu výhrou v rozjížďce na kilometru a s přehledem postoupil do sobotního semifinále stejně jako druhý český kanoista Tomáš Janda. Ze třetího místa v rozjížďce prošel do semifinále deblkajak Lukáš Nepraš, Lukáš Trefil, jako druhý postoupil na poloviční trati kajakář Jan Štěrba. Martin Seidl a Ondřej Bišický v kategorii deblkajaků prošli na dvoustovce přímo do finále.

V sobotu čeká premiéra na olympijské pětistovce čtyřkajak ve složení Jakub Špicar, Daniel Havel, Jakub Zavřel a Radek Šlouf. Trojnásobný olympijský medailista kajakář Josef Dostál zahájí sezonu až o týden později v Duisburgu.

Je nám líto, video expirovalo.
Deblkajak Havel se Špicarem zahájil sezonu SP třetím místem v Szegedu

SP v rychlostní kanoistice v Szegedu (Maďarsko):

1000 m:

Muži:

C2: 1. Torres, Jorge (Kuba) 3:35,734.

K2: 1. Tomičevič, Zorič (Srb.) 3:09,667, ...3. Havel, Špicar (ČR) 3:12,839.

Ženy:

K1: 1. Kárászová (Maď.) 3:56,180, ...6. Kožíšková 4:03,242, ...finále B: 5. Kinclová (obě ČR) 4:18,063.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články