Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na Číňanku už Čechová nestačila a na šampionátu stolních tenistek končí

Düsseldorf – Poslední česká stolní tenistka na mistrovství světa vypadla ve třetím kole. Dana Čechová v Düsseldorfu podlehla páté hráčce světového žebříčku Meng Čchen z Číny 0:4 na sety.

Čechová však postupem mezi nejlepších 32 hráček dosáhla svého největšího úspěchu na MS. Po výhrách nad Švédkou Matildou Ekholmovou a Španělkou Galiou Dvorakovou však už další triumf nepřidala. "Zašla jsem si večer po zápase s Dvorakovou na masáž, ale pak jsem dlouho nemohla usnout. Měla jsem v sobě příliš mnoho adrenalinu. Ráno jsem se ale cítila v pohodě," uvedla stolní tenistka na svazovém webu.  

Tušila, že proti Meng Čchen nemá moc šancí. "Ona je strašně rychlá, přes forhend se s ní nedalo prakticky vůbec nic hrát, první dva sety jsem jen koukala, co dělá za stolem. Až pak se to trochu zlepšilo, ve třetím i čtvrtém setu jsem chvílemi i vedla, ale na vítězství to nebylo," uznala.  

V minulosti se už s několika soupeřkami z elitní desítky střetla. "Taky v německé bundeslize jsem občas na skvělou Číňanku narazila, ale tam se to nepočítá. Tam hrají úplně jinak, svoje umění ukážou jen na mistrovství světa nebo olympiádě. Ale to jsem věděla, takže žádné drama. Zahrála jsem si v hlavní hale před vyprodanými tribunami, to byl tady na šampionátu můj sen," dodala Čechová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články