Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vacenovská postoupila do osmifinále, dál jde i ve čtyřhře

Schwechat - Stolní tenistka Iveta Vacenovská potvrzuje na mistrovství Evropy v rakouském Schwechatu roli evropské šestky. Česká jednička, která pomohla družstvu k bronzu, zvládla oba zápasy ve dvouhře a postoupila do osmifinále, ve čtyřhře je s Kateřinou Pěnkavovou ve čtvrtfinále. Další čeští zástupci už v soutěžích nepokračují.

Sport
zdroj: ČT4

Vacenovská v 1. kole porazila Polku Moniku Pietkiewiczovou 4:2 na sety. Ve večerním 2. kole svedla bitvu s Litevkou Rutou Paškauskieneovou. Vyhrála až 4:3 na sety, přičemž v první sadě odvrátila tři setboly a v pátém setu předvedla velký obrat z 4:10 na 12:10. Rozhodující sedmý set získala 11:9  

"Byl to suverénně nejtěžší zápas v mém životě. Neuvěřitelné drama, boj o každý míček. Herní styl Ruty mi vůbec nesedí. Musela jsem to ale nějak překousnout a bojovat. Je to vynikající zkušená hráčka, která nedá jediný míček zadarmo. Vítězství nad ní si velmi cením," řekla Vacenovská. O postup do čtvrtfinále bude v sobotu od 12:30 hrát s Melek Huovou z Turecka, evropskou devítkou.

Další české hráčky se už se soutěží rozloučily. Renata Štrbíková vypadla ve druhém kole, v prvním dohrály Dana Čechová i Hana Matelová.

Ve dvouhře mužů vyřadil Tomáš Konečný osmého nasazeného Andreje Gačinu z Chorvatska po bitvě 4:3. "Jsem za to rád, je to pro mě super výsledek," řekl Konečný, který v rozhodujícím sedmém setu prohrával 2:6, ale vyhrál 11:9.

Ve 2. kole Konečný sedmisetové drama s Francouzem Quentinem Robinotem prohrál. Se soutěží se ve stejné fázi turnaje rozloučili i Dmitrij Prokopcov a Pavel Širuček, kteří nestačili na německé favority Patricka Bauma, respektive Bastiana Stegera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články