Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Závadová doplavala třetí na mistrovství Austrálie, jen 13 setin za olympijskou vítězkou

Barbora Závadová skončila na mistrovství Austrálie v krátkém bazénu třetí v polohovém závodu na 400 metrů. Česká rekordmanka podlehla v Adelaide časem 4:33,78 minuty v souboji o druhé místo o 13 setin Emily Seebohmové, dvojnásobné olympijské vítězce a pětinásobné mistryni světa. Závod vyhrála Blair Evansová výkonem 4:29,20.

Barbora Závadová
zdroj: Instagram autor: bajazavadova

Závadová, která je v Austrálii na dlouhodobém soustředění, poplave ještě poloviční polohovou trať. "Letos jsou to pro mě jediné závody v krátkém bazénu," uvedla čtyřiadvacetiletá plavkyně.

Světovým rekordem ozdobila šampionát Cate Campbellová, která zvítězila na stovce volný způsob za 50,25 sekundy. Z dosavadního maxima Švédky Sarah Sjöströmové ubrala 33 setin. Za dvojnásobnou olympijskou šampionkou doplavala s velkým odstupem její sestra Bronte Campbellová (52,01).

Na mužské stovce volný způsob oslavil vítězství Kyle Chalmers, který se vrátil k plavání po již druhé operaci srdce. Červnový zákrok připravil olympijského šampiona o účast na mistrovství světa v Budapešti. "Ještě mě čeká dlouhá cesta, než budu tam, kde chci," řekl Chalmers, jenž musel na operaci kvůli supraventrikulární tachykardii, jež způsobuje zvýšenou tepovou frekvenci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články