Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jiménez v Čeladné nadchl a slibuje velké finále

Čeladná - Španěl Miguel Ángel Jiménez na golfovém Czech Open v Čeladné exceloval, a tak nebylo v průběhu třetího kola vůbec složité určit jamku, na které favorit turnaje zrovna hrál. Výbuchy emocí stovek diváků bylo slyšet až na druhém konci zdejšího resortu. Jiménez zahrál pět ran pod par hřiště a dotáhl se na nejlepší hráče, přitom ještě v pátek to zpočátku vypadalo, že bude mít potíže s dosažením cutu. Jeho výkony ale gradují a v nedělním finále bude moci potvrdit svoji nominaci do výběru Evropy pro říjnový Ryder Cup. Po třech kolech je druhý se ztrátou čtyř úderů na vedoucího Švéda Petera Hansona.

Jiménez avizoval, že letos se v Beskydech bude věnovat více golfu než roli muže, který se stal nejen designérem zdejšího hřiště, ale také hlavní hvězdou turnaje. Loni bral roli jednoho z hostitelů vážněji a spekulovalo se, že příliš večírků nevynechal, což se projevilo na jeho hře. Tentokrát ale přijel Jiménez s cílem poprat se o Ryder Cup a předvádí skvělou hru.

Jiménez: Cítil jsem velkou podporu lidí

"Už ve čtvrtek jsem sliboval, že budu každým dnem lepší. Jsem rád, že to zatím naplňuji, a věřím, že mi to zůstane i v neděli," řekl šestačtyřicetiletý Španěl na tiskové konferenci, kde měl alespoň chvíli čas odpočinout si od publicity, které se mu na Czech Open dostává. "Cítil jsem velkou podporu, lidí bylo skutečně hodně," ocenil Jiménez. 

Když se dnes blížil na poslední, osmnáctou jamku, diváci na přeplněné tribuně i v okolí greenu jeho výkony odměnili hromovým potleskem. Jeho intenzita pak ještě vzrostla, když proměnil složitý pat do birdie a dostal se v té chvíli na dělenou vedoucí příčku s průběžným výsledkem -8. "A to jsem ještě minul dvě velké možnosti ke skórování na předchozích jamkách. Ale prožil jsem krásný den," konstatoval Jiménez.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články