Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Spieth rozjel Masters ve velkém stylu, vede o tři rány

Augusta (USA) - Američan Jordan Spieth potvrzuje formu z uplynulých týdnů a první major sezony rozjel brilantně. Čtvrtý hráč světa zahrál první den Masters osm ran pod par hřiště a v Augustě vede o tři rány před čtveřicí pronásledovatelů. První hráč světa Rory McIlroy ze Severního Irska ztrácí už sedm ran a čtyřnásobný vítěz turnaje Američan Tiger Woods ještě o dvě více.

Je nám líto, video expirovalo.
Rána úvodního dne Masters: Spieth se na čtrnáctce brilantně zachránil

Jednadvacetiletý Spieth zahrál osm birdie na prvních čtrnácti jamkách. Právě na čtrnáctce předvedl ránu dne - zpoza stromu poslal míč přesně na green a trefil vlajku. Na patnáctce se dopustil jediného bogey, ale den zakončil birdie na osmnáctce. Výsledek 64 je o jednu ránu horší než nejnižší skóre na kolo na majorech.

"Jsem nadšený, jak dobře jsem trefoval míč. Hřiště bylo hratelné a devět birdie je snový začátek. Je to skvělý vstup do turnaje, rozhodně si nemám na co stěžovat. Kolo jsem si moc užíval," pochvaloval si Spieth, loni na Masters druhý.

Za Spiethem jsou na druhém místě jeho krajan Charley Hoffman, Angličan Justin Rose, Jihoafričan Ernie Els, který hraje Masters již po jednadvacáté, a také Jason Day z Austrálie, ten se blýskl na druhé devítce pěti birdie po sobě.

Solidní začátek, zhodnotil McIlroy

McIlroy, který může vyhrát třetí major v řadě a zkompletovat kariérní grandslam, předvedl několik horších ran, a proto je se skóre -1 na děleném 18. místě. "Byl to solidní začátek, i když jsem mohl hrát o něco lépe," hodnotil McIlroy.

Woods, jenž hraje poprvé po dvouměsíční pauze zaviněné bolavými zády, byl horší při prvních ranách. Na tříparové dvanáctce dokonce skončil jeho míč ve vodě. I proto uzavřel den se čtyřmi bogey a třemi birdie a je po prvním kole na 41. místě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články