Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Na čele Greenbrier Classic je překvapivě Američan Every

Sulphur Spring (USA) - Američan Matt Every nebyl po prvním kole teprve čtvrtého ročníku The Greenbrier Classic ani v první desítce. Ve druhém však zahrál perfektně a i díky osmi birdie vylétl do čela turnaje. Dlouho se zdálo, že o vedení se bude dělit rekordní počet hráčů, ale Every zahrál jedno ze svých birdie na zrádné deváté jamce, kterou hrál jako poslední. Za ním se o druhé místo dělí pětice hráčů. Přímý přenos 3. kola sledujte dnes od 21:00 exkluzivně na webu a od 22:00 na ČT sport.

Tommy Gainey
zdroj: ČTK/AP autor: Steve Helber

Se ztrátou jedné rány na lídra jsou jeho krajané Daniel Summerhays, Bill Lunde, Russel Henley, Johnson Wagner a Australan Steven Bowditch. Phil Mickelson neprošel cutem, což se naopak podařilo třiašedesátiletému Tomu Watsonovi.

"Celý rok jsem nic nezahrál," ulevil si Every po svém nejlepším letošním kole, jehož číslo mohlo být ještě lepší, kdyby býval proměnil některou z birdie šancí ze vzdáleností od tří do pěti metrů. I tak má na kontě velmi solidních 26 puttů. "Nějaké tam spadly, hlavně až do greenu jsem hrál dobře," doplnil 104. hráč průběžného pořadí FedEx Cupu.

On i většina těch, kteří jsou za ním naměstnáni, by v případě výhry získali nečekaně skvělé postavení pro přihlašování do špičkových turnajů, o dvouleté příslušnosti k PGA Tour nemluvě.

Je nám líto, video expirovalo.
PGA Tour 2013

Zatímco špička většinou odpočívá a přesunuje pozornost k jedinému evropskému majoru British Open, tyto turnaje jsou příležitostí pro hráče druhé stovky zámořského okruhu zaútočit na postup do play-off, které se blíží velice rychle.

"Tato sezona je velmi krátká," přitakal Wagner. "Naštěstí mám jistý i příští rok díky své výhře z roku 2012, ale samozřejmě bych byl letos rád do 125. místa," shrnul za všechny ostatní s výjimkou Henleyho, jenž si body nahrál v lednu a rád by se výsledkům ze začátku roku opět přiblížil.

Výsledky po 2. kole:

1. Every (-9) 131, 2. - 6. Summerhays, Lunde, Browditch, Henley, Wagner (-8) 132.

Další pořadí: 11. Spieth (-6), 17. Points, Haas, Oosthuizen (-5), 35. B. Watson, T. Watson, Hanson, Stallings, Simpson (-3), 60. Horschel, DeLaet (-1).

Cutem neprošli: Išikawa, Appleby, Howell III, Gay, Mickelson, V. Singh, Duke, Immelman, Weekley. Odstoupil: Daly.

Zdroj
golf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články