Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Finále Czech Open zůstane bez domácích hráčů

Čeladná – Finálová kola golfového Czech Open proběhne bez účasti českých hráčů. Poslední domácí naději, patnáctiletému amatérovi Šimonu Zachovi, chyběly dvě rány. Po ranní dohrávce je v čele turnaje Švéd Mikael Lundberg, naopak stejně jako všichni čeští účastníci je už mimo hru řada velkých favoritů včetně papírového kandidáta na vítězství Miguela Ángela Jiméneze. Třetí kolo Czech Open začíná v 10:30, sledovat ho můžete od 13 hodin na ČT4 nebo na webu ct4sport.cz.

Šimon Zach nastoupil do rozhodující dohrávky s velkou nadějí na postup. K hranici cutu potřeboval stáhnout jedinou ránu. Agresivní začátek na osmičce mu ale neposloužil a poslední český golfista skončil druhou ranou v bunkeru u greenu, připsal si bogey a ani par na poslední jamce už mu k postupu nepomohl. Z turnaje Zacha přesto vyprovodily nadšené ovace diváků i obou spoluhráčů ve flightu. "Oba věděli moc dobře, co to pro patnáctiletého kluka znamená, a celou dobu mě podporovali. Po dohrání mi k výsledku gratulovali. Ještě více ale musím poděkovat divákům, protože já sám bych asi ráno nevstal, abych se šel podívat na někoho, jak bude dohrávat dvě jamky. Bylo jich tam dost a ten aplaus na závěr byl fakt výjimečný," shrnul nečekaně příjemný závěr svého vystoupení nejlepší domácí účastník Czech Open.

Chvály se dočkal také od dalších českých golfistů, kteří však během cesty turnajem vypadli už dříve. Zaujala je především taktika, která Zachovi téměř vynesla postup. Po poradě s trenérem Jiřím Němečkem se mladík rozhodl vsadit na riziko. "Na předposlední jamce jsem šel po tyči, i když bych za normálních okolností asi volil klidnější ránu před green. Jenže chtěl jsem někde stáhnout tu ránu," popsal Šimon Zach zvolenou strategii.

Ostatní čeští hráči vypadli už dříve, za svými možnostmi zaostal Lukáš Lizánek, který se po dvou nevydařených dnech nedostal ani do dohrávky druhého kola. Vedle Zacha vzbudilo na cestě turnajem pozornost především trio Martin Příhoda, Filip Mrůzek a další amatér Ondřej Lieser.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články