Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Contadorovy šance utrpěly ránu. Hlavní favorit si vykloubil rameno

Castiglione Della Pescaia (Itálie) - Alberto Contador se v závěru šesté etapy snažil držet co nejvíce vepředu, aby se nezamotal do možné kolize. V tříkilometrové ochranné zóně pak už jen "dojížděl" poslední stovky metrů. Právě tehdy se ale zapletl do hromadné kolize, kterou nejspíše zavinil svou neopatrností jeden z okolo stojících fanoušků. První vyšetření ukázalo, že si Contador vykloubil rameno. Jeho další účast v závodě je nejistá.

Alberto Contador na pódiu po šesté etapě
zdroj: ČTK/AP autor: Daniel Dal Zennaro

Contador si rameno podle vlastních slov vykloubil dokonce dvakrát. Poprvé při pádu, podruhé během pódiového ceremoniálu. "K vykloubení došlo, když jsem spadl. Jakmile jsem se zvedl, instinktivně jsem si ho nahodil zpět. Byl jsem vyděšený, protože jsem si myslel, že jsem si zlomil klíční kost, což se mi ještě nikdy nestalo. A podruhé k vykloubení došlo, když jsme byli před pódiem," uvedl Contador.

Španělský jezdec se chtěl vyhnout dalším komplikacím, proto si na pódiu nenavlékal růžový dres pro vedoucího jezdce ani se nezúčastnil tiskové konference. "Podle prvních testů to nevypadá na nic horšího než vykloubení. Musím být velmi opatrný a nedopustit, aby se rameno znovu pohnulo. Udělám vše pro to, abych tady mohl zůstat," řekl. Contador dostane speciální bandáž a uvidí se na trati zítřejší, nejdelší etapy Gira (264 km), jak na tom bude. Etapa je rovinatá, tedy alespoň toto by pro jezdce stáje Tinkoff-Saxo mělo být příznivé.

Do pádu se připletl s Contadorem i další z favoritů Kolumbijec Rigoberto Urán, ale druhý muž z předchozích dvou ročníků Gira vyvázl bez následků. "Jel jsem za Contadorem, vyhýbal se mu a také upadl. U třítýdenních závodů číhá nebezpečí všude. Tohle měla být normální etapa a na konci přišel velký pád. Musíme si udržet koncentraci," řekl Urán.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články