Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kulhavý a Sauser si na Cape Epic připsali čtvrtý triumf

Wellington (JAR) - Po čtvrtečním třetím místě se bikeři Jaroslav Kulhavý a Christoph Sauser vrátili na vítěznou vlnu a ovládli pátou etapu jihoafrického závodu dvojic na horských kolech Cape Epic. Česko-švýcarský pár najel na průběžně druhého Kristiána Hynka s Rakušanem Albanem Lakatou 3:29 minuty a svůj náskok v průběžném pořadí zvýšil už na téměř jedenáct minut. Závodníky čekají v JAR ještě dvě náročné etapy, vítěz bude korunován v neděli.

Jaroslav Kulhavý v maratonu
zdroj: Gameplan Media

Kulhavý se Sauserem, kteří Cape Epic ovládli v roce 2013, porazili v dnešní 117 km dlouhé etapě s celkovým převýšením 2500 metrů o necelou minutu Urse Hubera s Karlem Plattem. Švýcarsko-německá dvojice se díky druhému místu vrátila v průběžném pořadí na medailové pozice.

Obhájce titulu Hynka s Lakatou potkaly technické problémy a dojeli na pátém místě. Na druhé příčce celkového hodnocení vedou před Huberem a Plattem o necelých pět minut, za Kulhavým a Sauserem zaostávají o 10:51. 

Etapový závod horských kol Cape Epic v JAR - 5. etapa (117 km):

1. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) 5:10,09, 2. Huber, Platt (Švýc./Něm.) -53, 3. Lill, Woolcock (JAR) -1:57, ...5. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) -3:29.

Průběžné pořadí: 1. Kulhavý, Sauser 24:15:29, 2. Hynek, Lakata -10:51, 3. Huber, Platt -15:44.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články