Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sagan Kreuzigerovým kolegou, týmu Tinkoff-Saxo se upsal na tři roky

Bratislava - Elitní slovenský spurtér Peter Sagan přece jen přestoupil do cyklistického týmu Tinkoff-Saxo a bude novým kolegou Romana Kreuzigera. Avizovanou dohodu stáj potvrdila na svém webu. Smlouvu čtyřiadvacetiletý Sagan podepsal na tři roky.

Peter Sagan
zdroj: ČTK/BELGA autor: Eric Lalmand

"Jsme šťastní a hrdí, že můžeme přivítat Petera Sagana u nás v týmu od roku 2015 na tři sezony," uvedl tým v prohlášení. "Peter je bezesporu jedním z největších talentů v cyklistice a už nyní jedna z největších hvězd. Má obrovský talent, vítěznou mentalitu a schopnost vybojovat pro nás hodně vítězství," doplnil maner Bjarne Riis.

Sagan letos potřetí v řadě získal zelený dres na Tour de France pro vítěze bodovací soutěže. Po této sezoně opustí po pěti letech stáj Cannondale, v níž strávil celou dosavadní profesionální kariéru. V jejím prvním roce závodil za italský tým, tehdy ještě nesoucí název Liquigas, společně s Kreuzigerem, jenž poté odešel do Astany.

Rodák ze Žiliny se vypracoval v jednu z hlavní hvězd pelotonu a i v mladém věku má na kontě už 68 vítězství. Z Grand Tours má Sagan sedm etapových vavřínů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články