Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V Pardubicích se sešla česká bikrosová elita

Pardubice - Čeští bikrosoví reprezentanti stále nemají jistotu účasti na olympijských hrách v Londýně. Ostrou prověrku formy před poslední kvalifikační šancí na světovém šampionátu v Birmighamu absolvovala domácí špička na pardubické dráze.

Finálová jízda pardubického bikrosového klání
zdroj: ČT24

Největší pozornost už před závodem budila jména reprezentantů Štěpána Tumpacha a Lukáše Tammeho, kteří by se měli v přímé konfrontaci na nacházejícím mistrovství světa v Birminghamu poprat o jedno postupové místo na olympijské hry.

"Z mužů už máme šanci (se kvalifikovat) jenom jeden a rozhodovat se o tom bude na posledním mistrovství světa v Birminghamu, kde si to ten dotyčný vyjede. Kdo z nás zajede nejlépe a dostane se mezi státy, které ještě nemají bodované místo, tak dostane divokou kartu," vysvětluje Štěpán Tumpach.

V Pardubicích ale na vzájemný souboj Tammeho s Tumpachem pořádně ani nedošlo. Už v první zatáčce finálové jízdy se totiž Štěpán Tumpach po kolizi poroučel k zemi a dvaatřicetiletému Lukáši Tammemu se otevřela cesta ke snadnému a suverénnímu vítězství. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články