Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Cyklokrosař Štybar si ve Stříbře ověří kvalitu končící přípravy

Plzeň - Se stejným cílem - závodit co nejlépe - vstoupí i do nové cyklokrosové sezony mistr světa, vítěz Světového poháru i seriálu Superprestige Zdeněk Štybar. Poprvé se v terénu v duhovém trikotu světového šampiona představí v sobotu 25. září ve svém rodišti ve Stříbře, kde se pojede první závod domácího pohárového seriálu Toi Toi Cup. Ještě před ostrým startem do sezony absolvuje Štybar v pátek od 15:30 Projížďku s mistrem světa. Na stadionu ve Stříbře si s ním budou moci vyjet všichni příchozí.

"Cyklokrosová sezona se přiblížila hrozně rychle. Po posledním tréninkovém kempu ve Svatém Mořici jsem se již ale těšil a jsem strašně rád, že první závod v duhovém trikotu pojedu doma ve Stříbře. To je něco, co v mé hlavě zůstane navždy. Budu se snažit si to užít," řekl Štybar na tiskové konferenci v Plzni, kde se 24. října pojede druhý závod větového poháru.

Na sobotní závod ve svém rodišti se už nesmírně těší. "Včera jsem jel sponzorský kros celé Superprestige, v němž každý závodník z první desítky měl svůj tým. Všichni těžko chápali, že pojedu v Čechách zadarmo, zatímco v Belgii bych jel za plnou cenu," prohlásil Štybar, který má navíc ve smlouvě, že musí v Belgii jet všechny závody, které jsou v televizi. "Kdyby to nebylo Stříbro a nepořádal to otec, tak by mě vedení týmu nepustilo," zdůraznil.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Zdeňka Štybara

Zdeněk Štybar:

"Hodně bude záležet na tom, jak vstoupím do sezony, jaká bude forma. I když se cítím dobře, tak to neznamená, že budu vévodit. To se teprve uvidí."

Přípravu na sezonu mu narušily jarní zdravotní problémy. "Jaro bylo trochu krizové, nevěděl jsem, co s tělem děje, skoro každý den jsem měl nějaký problém. Když se ale ohlédnu zpět, tak to tak špatné nebylo, více jsem odpočíval a od června to již bylo lepší. A posledních šest týdnů výborných," řekl Štybar.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články