Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Nieve vyhrál další horskou etapu Vuelty

Alto de Cotobello - Další horskou etapu Vuelty vyhrál Španěl Mikel Nieve, do červeného trikotu pro vedoucího muže klasifikace se oblékne znovu po šesti dnech jeho krajan Joaquín Rodríguez. V závěru 16. etapy se stoupáním na Alto de Cotobello došly síly Italovi Vincenzu Nibalimu a v průběžném pořadí klesl na druhé místo s půlminutovou ztrátou. Lídr Liquigasu dlouho využíval služeb Romana Kreuzigra, který táhl zhruba desetičlennou skupinku do závěrečného kopce a snažil se minimalizovat náskok unikajícího Lucemburčana Fränka Schlecka.

Zhruba dva kilometry před cílem už český cyklista z čela odpadl a Nibalimu nastoupili jeho největší soupeři. Rodríguez z ruského týmu Kaťuša měl dostatek sil a díky dnešnímu čtvrtému místu si vyjel náskok 33 sekund před středeční časovkou. V úterý má peloton volný den. Kreuziger nakonec dokončil 181 kilometrů dlouhou etapu na 19. místě se ztrátou necelých čtyř minut. Celkově je šestadvacátý s půlhodinovým mankem.

Šestadvacetiletý jezdec Euskaltelu Nieve získal premiérové prvenství na Vueltě. Svůj sólový únik uhájil až do cíle, kam dojel o více než minutu dříve než druhý Schleck.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články