Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Emmons přibrzdily problémy s kyčlí, s návratem je ale spokojená

Praha - Zdravotní problémy s kyčlí přibrzdily návrat sportovní střelkyně Kateřiny Emmons po mateřské dovolené. Olympijská šampionka z Pekingu vyhrála v březnu závod Světového poháru v Sydney, v květnu ve Fort Benningu ale vyhořela a aktuálně se spíše než trénovat snaží dát zdravotně do kupy. "Nevím, kde ty problémy vznikly. Je ale pravda, že to nebylo náhlé. Střádalo se to, až se to nastřádalo. Ve Fort Benning jsem cítila, že to není ono. Tělo mě drželo a nechtělo se uvolnit. Poslední rány už tam nešly udržet," řekla Emmons, která přiletěla do Česka společně s manželem Matthewem a roční dcerou Julií ze Spojených států, kde nyní žijí.

Dcera dvojnásobného mistra světa ve střelbě z malorážky Petra Kůrky si je vědoma, že její problémy souvisejí se změnami v organismu po loňském porodu. "Cítím, že změny jsou tam markantní. Je ale pravda, že jsem nemyslela, že ten první rok bude tak dobrý. Teď jsem jen trochu zklamaná, že se to trochu zpomaluje. Změny jsou ale přirozené a já musím najít způsob, jak se s nimi vypořádat," uvedla Emmons. 

Zlepšit svůj zdravotní stav se snažila již v zámoří, kde však byla limitována chybějícími kontakty na fyzioterapeuty, které by znala a věřila jim. "Takže jsem jen tam u nás, kde žijeme, navštívila chiropraktika, který mi s tím trochu pomohl. Myslím si ale, že to bude potřebovat více než jen povytáhnout. Doporučil, abych se šetřila, což jsem udělala," řekla rodačka z Plzně, která nyní hodlá navštívit odborníky v Česku.


I přes zdravotní problémy se bude česká střelkyně připravovat v Plzni na vrchol sezony, kterým pro ni bude mistrovství světa v Mnichově na přelomu července a srpna. Ještě předtím ji čeká Světový pohár v Bělehradu, kde chce stoprocentně startovat. "Chci zažít tu atmosféru. I kdybych tam měla střílet jen pět ran. Bohužel to nebude tah na vítěznou branku, ale start potřebuju," podotkla. 

Na šampionátu v Mnichově bude mít první šanci kvalifikovat se na olympiádu do Londýna. "Doufám, že se to povede. Mělo by tam být dost volných míst, snad pět. Mezinárodní federace to však zatím oficiálně nestanovila," řekla Emmons, která od porodu absolvovala šest závodů.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články