Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skvělý start do šampionátu. Češi na divoké vodě brali hned tři zlata

Úvod mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě českým reprezentantům vyšel na výbornou a posbírali hned tři tituly. Na dlouhé trati se o ně postaraly dvě největší hvězdy výpravy Ondřej Rolenc a Martina Satková.

Ondřej Rolenc
zdroj: PR autor: Ivana Roháčková

Univerzálka Martina Satková kombinuje slalom se sjezdem a to na kajaku i singlkánoi. Devatenáctiletá dívka z Brna má už ve své sbírce mnoho trofejí, to co se jí však povedlo ve Švýcarsku, kdy vyhrála závod singlkanoistek i kajakářek, je i pro ni naprosto výjimečné.

"Je to pro mě úžasný den. Dokázala jsem vybojovat dva tituly mistryně světa v dospělé kategorii ve sjezdu na divoké vodě v kajakářkách a v singlířkách, což je absolutně super úspěch, navíc můj brácha byl čtvrtý, takže jsem šťastná absolutně nejvíc," hlásila spokojená česká reprezentantka. 

V ledovcových peřejích Muoty si pro zlato dojel i Ondřej Rolenc, pro kterého to byl sice už čtvrtý titul v kariéře, předchozí tři ale vždy vybojoval ve sprintu. Švýcarský titul tak i pro něj byl velmi speciální.

"Já jsem se toho konečně dočkal po dlouhých letech. Spadl mi kámen ze srdce, že už to klaplo a člověk vlastně už dosáhl všeho, čeho šlo na tom singlu dosáhnout," dodal Rolenc.

Je nám líto, video expirovalo.
Satková s Rolencem získali hned na úvod MS na divoké vodě tři zlata

Hlavní zprávy

Nejčtenější články