Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čechům se vstup do Grand Slamu v Paříži nepovedl, skončili Petřikov i Pulkrábek

Hned po prvních zápasech kategorie do 60 kilogramů skončila cesta Pavla Petřikova i Davida Pulkrábka na Grand Slamu v Paříži. Petřikov vypadl v osmifinále, Pulkrábek už v 1. kole.

Pavel Petřikov
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Rok Rakun

Petřikov startoval ve své váze poprvé od loňského mistrovství světa, kde byl pátý. V jediném letošním startu se představil v těžší kategorii. V Paříži měl v 1. kole volný los, následně narazil na Brita Ashleyho McKenzieho, kterému podlehl po velkém boji ve čtvrté minutě prodloužení na nasbírané tresty.

"Myslím, že bylo vidět od začátku zápasu, že se dobře známe, že se spolu často pereme na kempech. Byly tam tresty na obou stranách, které neměly být. Při tom posledním čekal na můj pohyb a schoval se tam pode mě," litoval dvojnásobný olympionik.

"Trend je teď takový, že vyrovnané zápasy často rozhodují tresty, a tady jsem to bohužel odnesl já," dodal Petřikov.

Je nám líto, video expirovalo.
Petřikov i Pulkrábek v Paříži skončili po prvním duelu, Krpálek se na zápas chystá

Pulkrábek prohrál po dvou minutách s Tunisanem Fradžem Zuíbim. "Před zápasem jsme se domlouvali s trenérem, že je potřeba vyhýbat se tomu silnému háku, což se mi ale nakonec stalo osudným," připustil chybu Pulkrábek. "Snažil jsem se jeho ruku srazit pohybem, ale když mě zatlačil shora, už jsem s tím nemohl nic udělat. Celkově ze zápasu nemám dobrý pocit," dodal.

V nedělním programu turnaje nastoupí dalších pět českých reprezentantů včetně Lukáše Krpálka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články